Gepubliceerd op 21 maart 2018

De 4 voordelen van payrolling voor ondernemers

Werken met payroll kan interessant zijn voor ieder bedrijf dat personeel in dienst heeft of op het punt staat personeel in dienst te nemen. Zo kan het u als ondernemer helpen bij het beperken van een aantal werkgeversrisico’s en zorgt het voor flexibiliteit, gemak en een duidelijk financieel plaatje.

Niet onbelangrijk als u zich vooral bezig wilt houden met de groei van uw bedrijf, toch? Door te werken met payrolling weet u zeker dat alle benodigde kennis omtrent de verloning van uw personeel aanwezig is en kunnen uw werknemers rekenen op transparantie over hun arbeidsvoorwaarden, rechten en plichten. Welke voordelen payroll nog meer kent? U leest het hier.

Arbeidsrechtelijke risico’s
Wanneer u ervoor kiest uw payroll uit te besteden wordt de payroll provider juridisch werkgever van uw personeel. Dit zorgt er direct voor dat u een aantal grote werkgevers risico’s kunt beperken. Alle administratieve handelingen die komen kijken bij het inhuren en- verlonen van personeel worden u uit handen genomen. Hierbij kunt u denken aan het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, ontslagprocedures, salarisadministratie en de verwerking van CAO- en wetswijzigingen. U als opdrachtgever blijft zelf verantwoordelijk voor een aantal belangrijke zaken zoals het aannemen van nieuwe werknemers, de hoogte van het salaris, het voeren van functioneringsgesprekken en alle andere interne gang van zaken. In feite verandert er dus niets voor u en uw werknemer behalve dat juridisch voor beide partijen alles goed geregeld is.

Financiële voordelen
Omdat u vooraf zal weten wat uw personele kosten zullen zijn, kunt u daar in uw berekening van kostenposten rekening mee houden. U betaald namelijk een vast tarief per werknemer en ontvangt periodiek een factuur voor alle werknemers die op de payroll staan. Op deze manier heeft u een nauwkeurige inzage van de totale salaris- en personeelskosten. Bovendien wordt uw personeelsadministratie een stuk overzichtelijker wat direct kan leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing. En wat betreft uw werknemers; zij kunnen rekenen op een professionele dienstverlener op het gebied van personeel en organisatie en een correcte uitbetaling.

Risico’s bij ziekte
Het is niet te hopen, maar het kan natuurlijk voorkomen dat er een of meerdere werknemers ziek worden. Niet alleen is dit voor uw werknemers geen fijne situatie, maar voor u als ondernemer evenmin. Bij ziekte heeft de juridisch werkgever de plicht tot doorbetaling totdat de werknemer weer in staat is om aan de slag te gaan. Het grote voordeel van payroll in deze situatie is dat uw werknemer netjes doorbetaald zal worden, maar dat u hier geen factuur van ontvangt. Uw payroll provider is de juridisch werkgever dus draagt zij ook de risico’s bij ziekte van een of meerdere van uw werknemers.

Contractuele flexibiliteit
Wanneer u zelf personeel aanneemt bent u wettelijk verplicht na twee jaar uw werknemer een vast contract aan te bieden. Het gebeurd dus vaak dat personeel vlak voor het einde van het contract geen verlenging krijgt om het vaste dienstverband te voorkomen. Dit heeft als gevolg dat dit direct invloed heeft op de betrokkenheid van de medewerker bij uw bedrijf. Geen ideale situatie, maar ook daar kunnen u en uw werknemer door te werken met een payroll provider uw voordeel mee doen. Voor payroll providers geldt namelijk de ‘na 2 jaar vast contract’ regel niet. Wanneer u uw payrolling uitbesteed kunt u gebruik maken van de mogelijkheid tot en met 5,5 jaar de contracten van uw werknemers te verlengen voordat u over hoeft te gaan op een vast dienstverband. Dit biedt dus zowel u, evenals de werknemer, een groot stuk zekerheid.

Kortom
Wanneer u in Nederland personeel in dienst neemt zijn er een groot aantal wetten en regels waar u als werkgever rekening mee dient te houden. Omdat WePayPeople begrijpt dat u zich vooral wilt focussen op de groei van uw bedrijf in plaats van de administratie die komt kijken bij het inhuren van personeel kunnen wij u door onze payroll services een hoop zorgen uit handen nemen.