Gepubliceerd op 21 januari 2021

Waarom een computerbril een goede investering is

Als ondernemer breng je vaak vele uren achter je beeldscherm door. Niet verrassend, want een groot deel van de werkzaamheden gaat namelijk digitaal. Eén van de dingen waar vaak te weinig aandacht aan wordt besteed, is de gezondheid van je ogen. Je ogen ondervinden al na twee uur de nadelige effecten van werken achter een beeldscherm. De oplossing hiervoor is een goede computerbril. Met een computerbril geef je jouw ogen rust én ga jij weer efficiënt en plezierig te werk. Een computerbril is daarom een investering waar je zowel op korte als lange termijn geen spijt van zult krijgen. In dit artikel lees je over de voordelen van een computerbril, hoe deze bril verschilt van een normale bril én hoe jij er een kunt gaan dragen.

De voordelen van een computerbril

Een beeldschermbril is niet alleen fijn voor je ogen, maar ook voor je werkhouding. Je kunt dus gerust zeggen dat een computerbril bijdraagt aan een ergonomische werkplek. Daarnaast heeft een computerbril nog meer voordelen:

  • Het kijkgedeelte van een computerbril is aangepast op het formaat van een beeldscherm.
  • Je kunt met een computerbril de ideale afstand van je beeldscherm bewaren.
  • De kans op hoofdpijn en rug-, nek- en schouderklachten wordt kleiner.
  • Met een computerbril geef je jouw ogen meer rust én wordt een productieve werkhouding

Een toevoeging vergeleken met een normale bril?

Het is duidelijk dat een computerbril veel voordelen met zich meebrengt. Toch rijst vaak de vraag of een normale bril niet voldoende is om een beeldscherm scherp te blijven zien. Het antwoord hierop heeft te maken met het afwijkende kijkgedeelte van brillen. Omdat een multifocale bril een gedeelte heeft om van dichtbij en van veraf scherp te zien, is het kijkgedeelte voor de afstand tussen jou en je beeldscherm niet groot genoeg. Hetzelfde geldt voor een leesbril. Met dit type bril heb je namelijk de neiging om dichter op je scherm te zitten. Naast de lichamelijke klachten die hierdoor kunnen ontstaan, raken je ogen sneller vermoeid. Een computerbril zorgt ervoor dat jij in een gepaste werkhouding blijft zitten, met voldoende afstand van je ogen tot het scherm.

Hoe jij overstapt naar een computerbril

Besloten dat een computerbril ook voor jou een goede investering is? Begrijpelijk, daarom kun je tegenwoordig bij de meeste opticiens terecht voor een computerbril. Vaak heb je de keuze uit diverse glazen, voor verschillende afstanden. Ga je voor het eerst een bril dragen? Kom dan langs voor een oogmeting bij Eye Wish. Tijdens deze oogmeting krijg je van een oogspecialist informatie over de conditie van je ogen én of je ogen behoefte hebben aan een speciaal soort glazen. Bovendien krijg je advies over de mogelijkheden om een computerbril te dragen, zodat je weer snel en geconcentreerd achter je beeldscherm kunt kruipen.

Onze partners