Gepubliceerd op 13 maart 2019

Extern winnen is intern beginnen

De basis voor een succesvolle onderneming begint bij de betrokkenheid van je medewerkers. Wanneer de missie, visie en strategie van het bedrijf en haar medewerkers intern goed verankerd zijn, kan het extern sterk uitpakken. Het draait allemaal om engagement.

Hoe motiveer je je medewerkers?

Motivatie is een belangrijk aspect voor de mate van betrokkenheid van je medewerkers. Maar hoe motiveer je je medewerkers? Bekijk onderstaand filmpje en leer 8 manieren om dit in jouw organisatie te verbeteren.

De gevolgen van goed gemotiveerde medewerkers zijn: lager ziekteverzuim, hogere productie, hogere winst en betere klantrelaties. Een (te) hoog ziekteverzuim is een veelvoorkomend probleem bij bedrijven. Maar, wanneer medewerkers plezier hebben in hun werk is de kans groot dat het ziekteverzuim zal afnemen. Bovendien kan minder ziekteverzuim resulteren in hogere productiviteit. Daarnaast zijn tevreden medewerkers belangrijk voor het verkrijgen en onderhouden van waardevolle klantrelaties. Het enthousiasme van de medewerker heeft rechtstreeks invloed op het enthousiasme van de klant.

Ook is het belangrijk dat medewerkers de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Dit geldt zowel voor persoonlijke ontwikkeling als ontwikkeling door middel van vergroten en onderhouden van vakkennis. Een effectieve wijze hiervoor is scholing. Scholing is zowel voor de medewerker als voor het bedrijf zelf van belang: de kennis binnen het bedrijf neemt toe. Bovendien ondervindt de medewerker dat het bedrijf in de medewerker investeert.

Tot slot is het van essentieel belang dat medewerkers gezien worden en ervaren dat ze ertoe doen. Een betekenisvolle relatie met de werkgever is hierbij belangrijk. Wanneer medewerkers erkenning en waardering krijgen voor hun werkzaamheden, versterkt dit hun intrinsieke motivatie. Bovendien zorgt het voor een hogere medewerkerstevredenheid en loyaliteit.

Wil je ook leren hoe je meer engagement creëert binnen jouw bedrijf? Dan is de masterclass Business laten bloeien, medewerkers laten groeien iets voor jou!

Tekst: Kira Stienstra

Onze partners