Gepubliceerd op 18 januari 2021

Meer of minder personeel vraagt om andere oplossingen

In een tijd waarin veel veranderd, veranderd bij jouw bedrijf misschien ook het aantal personeelsleden. Meer of minder personeel heeft altijd gevolgen. Op een rijtje waar je rekening mee moet houden.

Waar het ene bedrijf afgelopen jaar de omzet zag dalen, zagen ook veel bedrijf de activiteiten enorm oplopen. In beide gevallen heb je te maken met aanpassingen. Maar zelfs als het aantal personeelsleden gelijk blijft, is het goed om onderstaand lijstje regelmatig te checken. Ben je nog actueel, kun je ergens bezuinigen of misschien wel veel efficiënter werken.

Let op stress signalen

Een inkoppertje maar daardoor niet minder belangrijk. Want of je nu te maken hebt met meer werk en nog niet genoeg personeel of juist minder personeel, in beide gevallen is er een moment waarop de werkdruk voelbaar wordt opgevoerd. Een gevolg kan zijn dat er structureel overuren gedraaid worden. Maar ook de angst om je baan kwijt te raken, kan er voor zorgen dat werknemers overspannen raken. Ziekteverzuim en uitval zijn de logische gevolgen.

Praat daarom regelmatig met je personeel. Vraag hoe ze zich voelen onder de huidige omstandigheden en informeer ook naar de thuissituatie. Soms kan een luisterend oor al genoeg zijn. Ook goed communiceren over wat er gaat gebeuren of wat de verwachtingen zijn, kan speculaties en aannames weghalen waardoor de stress verlaagd wordt. Net zoals samen naar oplossingen zoeken.

BHV

BHV is wettelijk verplicht. En dat geldt al bij 1 medewerker. Krijg je meer personeel, dient de groep BHV’ers wel uitgebreid te worden. Wat nodig is voor jouw organisatie wordt bepaald aan de hand van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Heb je een grotere groep BHV’ers dan is het ook nodig dat deze met elkaar in contact kunnen blijven. Een portofoon biedt dan uitkomst. Deze worden binnen grotere bedrijven al veel gebruikt voor BHV-teams. Het voordeel; je kunt portofoons kopen naar gelang de grootte van het team en ze zijn niet aan een persoons gebonden.

Magazijnen met minder personeel

Minder personeel in magazijnen, betekent fysiek meer afstand tussen de werknemers. Op en neer lopen, kost tijd en dus geld. Ook dan kunnen portofoons een oplossing bieden. Zo kun je een magazijn makkelijker in delen opsplitsen waardoor de afstanden kleiner worden. Maar ook het risico voor de medewerkers is lager want als er onverhoopt iets mis gaat staan ze direct in contact met elkaar.

Verzekeringen, wagenparken mobiele telefoons

Drie zaken waarbij meer of minder personeel direct gevolgen heeft. Bij extra personeel kun je extra leasewagens of een mobiele telefoons vrij eenvoudig realiseren. Heb je minder personeel dan is de uitdaging groter. Is er sprake van een wagenpark met meerdere leasewagens, kijk dan of er auto’s zijn waarbij het contract eerder afloopt en bespreek of ruilen van auto voor personeel een optie is. Ook bij telefoonabonnementen is dit een mogelijkheid. Voor verzekeringen geldt dat het sowieso verstandig is om regelmatig een update te doen of alles nog naar behoren en naar wens ingevuld is.

Werkplekken

Door het thuiswerken, krijgen werkplekken steeds meer een andere invulling. Dit betekent dat je bij meer personeel misschien geen extra werkplekken meer nodig hebt. Heb je werkplekken over, is kijken of je deze een andere bestemming kunt geven een optie. Hierbij kun je denken aan overlegruimte maar misschien kun je een deel van de ruimte ook onderverhuren. Check wel altijd de huurvoorwaarden en je verzekeringen hierbij.

Onze partners