Gepubliceerd op 20 februari 2018

Energiezuinig (ver)bouwen loont

De overheid dringt de afhankelijkheid van gas terug. En dus moet er gezocht worden naar alternatieven. Bouwbedrijf Van Rijn adviseert huizenbezitters en bouwt en verbouwt energiezuinig, -neutraal en duurzaam. Goed voor het milieu én de portemonnee.

In veel huizen werkt de verwarming op aardgas. De meeste huishoudens koken ook op gas. Alles in combinatie met een cv-ketel. Dit zal de komende jaren drastisch veranderen. In het regeerakkoord staat dat in 2050 alle huishoudens energieneutraal en dus aardgasvrij moeten zijn. Dat lijkt nog ver weg, maar de gemeente Utrecht streeft ernaar dat al in 2030 wijken aardgasvrij zullen zijn.

Warmtepompen en zonnecollectoren

Kan mijn woning wel zonder gasaansluiting? En hoe moet ik dat dan doen? Wat te doen als mijn cv-ketel vervangen moet worden? Het zijn vragen die John van Rijn, directeur van Bouwbedrijf Van Rijn uit Houten, bijna dagelijks krijgt van woningbezitters die hun ketel moeten vervangen of hun keuken of huis willen (ver)bouwen. John: “Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Denk aan isoleren, zonnecollectoren of een warmtepomp. Die laatste levert niet alleen warmte, maar zorgt ook dat het huis eventueel op zomerse dagen goed gekoeld wordt.” Zo’n warmtepomp maakt gebruik van natuurlijke energie. Die energiewarmte-uitwisseling vindt plaats in de bodem, maar kan ook uit de lucht gehaald worden. Natuurlijke energiebronnen waarmee het milieu niet belast wordt. Bijkomend voordeel; het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Energiebesparende duurzame maatregelen kunnen al snel honderden euro’s per jaar opleveren.

Slimme oplossingen

Met de bouwkundige kennis en het installatiebedrijf Rijnhuis, onderdeel van Bouwbedrijf Van Rijn, weten John en zijn medewerkers als geen ander wat nodig is om huizen energiezuiniger en energieneutraal te maken. “Denk aan isolatie van de woning, het verbeteren van vloeren, daken, gevels en glaswerk. Voordat een woning energieneutraal is en de maandelijkse energiekosten substantieel omlaag gaan, zijn er wel investeringen nodig. Voor veel duurzame investeringen zijn interessante subsidiemogelijkheden. Om naar een energieneutraal 2050 te groeien kan op een slimme wijze een compleet verduurzamingstraject worden gestart, terwijl de investering over meerdere jaren verdeeld wordt. We adviseren graag en geven bij ons advies ook een bijbehorend investeringsvoorstel mee.” Nieuwsgierig? Neem dan contact op met Bouwbedrijf Van Rijn.

Bouwbedrijf Van Rijn is al meer dan dertig jaar een allround bouw- en aannemersbedrijf. Ervaren en vakkundig in de zakelijke, publieke en particuliere bouwsector. Het bedrijf levert al meer dan dertig jaar maatwerk op het gebied van nieuwbouw, verbouw, onderhoud, renovatie, restauratie, interieurbouw, utiliteitsbouw, projectontwikkeling en bouwkundige brandpreventies.

Bouwbedrijf Van Rijn Houten bv
E-mail info@bouwbedrijf-vanrijn.nl
www.bouwbedrijf-vanrijn.nl

Onze partners