Gepubliceerd op 15 november 2017

Voorwaarden van factoring

Om gebruik te kunnen maken van factoring krijg je te maken met verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen. Ben je benieuwd welke voorwaarden dit zijn? Wij vertellen je er meer over.

Op het moment dat je op zoek bent naar een financieringsvorm krijg je te maken met verschillende voorwaarden waar je aan moet voldoen. Een klassieke vorm van financiering, zoals een banklening, hanteert vaak strenge voorwaarden. Voorwaarden, waar jij als kleinere of beginnende ondernemer, niet altijd aan kan voldoen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een minimale bestaansduur of een minimale vereiste voor de omzet. Alternatieve financiering kan dan een antwoord bieden.

Factoring is een alternatieve vorm van financiering en is toegankelijk voor zzp’ers en kleinere ondernemers. De voorwaarden om gebruik te maken van factoring zijn een stuk milder dan de voorwaarden die gesteld worden aan een banklening. Benieuwd welke voorwaarden dit zijn?

Voorwaarden factoring

  • Je opdrachtgever dient kredietwaardig te zijn.
  • Je onderneming moet een Nederlandse entiteit hebben.
  • Factuur moet gebaseerd zijn op afgeronde diensten en prestaties.
  • Factuur dient goedgekeurd te zijn door de opdrachtgever.
  • De minimale factuurwaarde is van €500,-.

De belangrijkste voorwaarden om er gebruik te maken  is de kredietwaardigheid van je opdrachtgever. De opdrachtgever is uiteindelijk degene die de factuur moet voldoen. Met deze reden wordt er van te voren bekeken in hoeverre de opdrachtgever in staat is om zijn financiële verplichtingen te voldoen. Bij o2 Factoring worden alle facturen die in behandeling genomen worden verzekerd. Dit betekent dat je bij een faillissement van je opdrachtgever voor 90% gedekt bent.

Daarnaast 02factoringis het van belang dat je onderneming in Nederland is gevestigd. Dit betekent dat je bedrijf geregistreerd moet zijn in het Nederlandse handelsregister. Je facturen dienen gebaseerd te worden op afgeronde prestaties en/of diensten. Op basis van afgeronde prestaties en/of diensten kan er beoordeeld worden of de prestaties en/of goederen naar tevredenheid van de klant geleverd zijn. Om gebruik te kunnen maken van factoring is het van belang dat de facturen door de opdrachtgever goedgekeurd zijn.

 

Doordat er voornamelijk wordt gekeken naar de opdrachtgever is factoring ook toegankelijk voor kleinere of startende ondernemingen. Ondernemingen die (nog geen) hele grote omzetten draaien kunnen met deze reden ook gebruik maken van factoring. Een bijkomend voordeel van het gebruik van factoring is dat je geen schuld aangaat op de balans. Het is immers je eigen geld wat je ontvangt, enkel wat eerder dan verwacht.

Ben jij benieuwd of jouw opdrachtgever kredietwaardig is? Neem gerust contact met ons op via +31 10 3073146 of info@O2Factoring.nl. Wij kijken graag met je mee!

Onze partners