Gepubliceerd op 20 november 2017

Professionele VR app laten maken voor MKB

Je moet als MKB’er vaak harder werken dan andere ondernemers. Je hebt niet meer de vrijheid van een ZZP’er, maar ook niet de zekerheid van een grotere organisatie. Een voordeel is dat je snel kunt schakelen, en direct in kunt spelen op nieuwe ontwikkelingen in de samenleving. Neem bijvoorbeeld Virtual Reality, een professionele VR app laten maken voor het MKB neemt momenteel een grote vlucht. VR biedt eindeloze mogelijkheden en de kosten worden steeds lager. Voordat je aan de slag gaat met een professionele VR app voor het MKB ontwikkelen moet je zeker eerst deze tips lezen.

Tip 1: Wie is jouw doelgroep?

Hoe beter je weet voor wie je de VR app laat maken hoe beter het resultaat zal zijn. Je kunt je richten op consumenten of op de B2B markt, de focus van de VR app zal dan compleet anders zijn. Wanneer je weet voor wie de app ontwikkeld zal worden kun je grenzen stellen, en dat is bij een eindeloze virtuele realiteit wel zo prettig.

Tip 2: Wat is het platform?

VR ontwikkeling is net als bij alle soorten software gericht op een specifiek platform. Net zoals je kunt kiezen tussen Windows en Mac, of Apple en Android, zul je ook de keuze moeten maken voor bijvoorbeeld Cardboard, Gear VR, Rift of Windows MR. Wanneer je voor de grote VR headsets gaat kun je een professionele app laten maken voor het MKB die uitgebracht wordt op het Steam platform van Valve, deze apps werken op de HTC Vive en de Oculus Rift. Mobiele VR apps ontwikkelen is doorgaans een stuk eenvoudiger.

Tip 3: Combineer de app met een VR bril

Hoe ga je de Virtual Reality applicatie aanbieden aan de beoogde doelgroep? Wanneer het een mobiele applicatie betreft kun je een gratis Cardboard smartphone houder met opdruk verstrekken. Zo bied je een complete ervaring als zeer laagdrempelig en gebruiksvriendelijk geheel. Daarnaast zijn Cardboard houders met bedrukking zeer betaalbaar.

 

Tip 4: Durf jezelf te onderscheiden

Virtual Reality is leuk, spannend en nieuw, houd daar rekening mee bij de productie van de VR app. Als MKB’er moet je karakter uitstralen, dat geldt ook zeker voor de Virtual Reality applicatie die je laat maken. Daarbij is communicatie met de ontwikkelaar en/of een marketing bureau van groot belang. Als je voor een opvallend concept kiest zul je automatisch meer aandacht trekken, en de boodschap die je wilt overdragen zal beter blijven hangen.

Tip 5: Je kunt het geld maar één keer uitgeven

Een professionele VR app laten maken voor het MKB brengt kosten met zich mee, dat is duidelijk. Door de content op de juiste wijze voor te bereiden en te produceren kun je daar een complete campagne aan vastkoppelen. Wanneer je bijvoorbeeld met 360 video werkt kun je ook fotografie meenemen, een normale video en publicatie via diverse platforms en social media. Zorg dat elke cent van jouw budget voor een VR app goed besteed wordt.

 

Onze partners