Gepubliceerd op 21 mei 2019

Voordelen van boekhouden online

Steeds meer ondernemers kiezen voor online boekhouden

Voor veel mensen met een eigen bedrijf is de administratie en de boekhouding niet een van de favoriete onderdelen. Vroeger werd dit voor sommige MKB’s  en voor grote bedrijven uitbesteed aan een derde partij. Dit brengt veel extra kosten mee en daarnaast is het soms erg lastig voor een ondernemer om het jargon van de boekhouder te begrijpen. Ook is het lastig wanneer deze persoon niet dagelijks betrokken is bij de bedrijfsvoering. Dit zijn alleen nog maar een aantal zaken met betrekking tot de kosten en de gebruiksvriendelijkheid. We hebben het dan nog niet eens over de vaak reactieve manier van benadering, waarbij je pas aan het einde van het kwartaal of soms zelfs het jaar kan zien wat er anders gedaan had kunnen of misschien wel moeten worden. Helaas ben je in de meeste gevallen dan al te laat. Steeds meer ondernemers kiezen voor online boekhouden. Er zijn een aantal redenen om voor online boekhouden te kiezen die we graag voor je op een rijtje zetten.

Altijd en overal toegang tot al je cijfers

Het meeslepen van papier is nooit een handige oplossing geweest om de boekhouding te doen en vaak kom je er op het moment suprême in gesprek met de boekhouder ook nog eens achter dat je een aantal belangrijke papieren vergeten bent. Met een online boekhoudprogramma heb je altijd je gehele boekhouding onder een knop. Dit is ook vooral ideaal voor ondernemers die veel reizen voor hun werk en graag vanaf verschillende locaties willen kunnen werken. Deze manier van ondernemen wint steeds meer in populariteit en online boekhouden komt dan ook steeds vaker voor.

Makkelijker contact met de boekhouder of contactpersoon

De meeste online boekhoudprogramma’s hebben een service, waarbij je binnen bepaalde tijden contact kunt maken met een van de adviseurs of experts die je kunnen helpen waar nodig. Hiermee bespaar je jezelf de moeite om elke keer weer fysieke afspraken te moeten maken met je boekhouder, daarnaast blijven ook de kosten hierdoor aanzienlijk lager. Voor de aanbieder of de boekhouder zelf is het eenvoudig om online met je mee te kijken en antwoord te geven op je vragen en om advies te geven.

Altijd live de tussenstand met betrekking tot de financiën en budgetten

De meeste online boekhoudprogramma’s zijn dusdanig ingericht dat processen zijn geautomatiseerd en je vaak een live stand ziet van jouw budgetten en hoe je bedrijf er financieel gezien voor staat. Dit heeft als grootste voordeel dat je niet tot het einde van de maand of het kwartaal hoeft te wachten om te zien of het wel of niet goed gaat. Je kunt door online te boekhouden grote winsten boeken en in een vroegtijdig stadium schakelen om je doelen bij te stellen. Hierdoor wordt de wijze waarop jij de boekhouding doet voor jouw bedrijf een stuk pro-actiever! Ben je op zoek naar meer informatie over boekhouden? Neem dan ook eens een kijkje op verderzakelijk.nl