Gepubliceerd op 30 januari 2020

4 Tips om te besparen op je maandelijkse kosten

Wil jij elke maand meer geld overhouden? Bijvoorbeeld om te sparen voor een mooie vakantie of een grote aankoop? Dan is het tijd om te besparen op je maandelijkse kosten. Met deze 4 tips verlaag jij je vaste lasten eenvoudig en snel.

Besparen op energie

Elke maand gaat er een flink bedrag naar je energieleverancier, en dat is zonde. Op energie besparen is namelijk vrij makkelijk. Dit doe je onder andere door slim met je energieverbruik om te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat het belangrijk is om je elektrische apparaten altijd uit te schakelen, de verwarming en lichten uit te doen als je weg gaat en LED-lampen te gebruiken? Daarnaast is het gebruik van zonne-energie beter voor je portemonnee én het klimaat. Het is zelfs mogelijk om in een aantal gemeenten zonnepanelen kopen met een subsidie of met een gunstige lening. Ook voor het terugvragen van de btw over je investering in zonnepanelen bestaat vaak een speciale regeling!

Besparen op boodschappen

Geef jij ook elke keer weer veel te veel uit in de supermarkt? Probeer dan voortaan goed te letten op aanbiedingen. Vaak kun je veel besparen door acties af te lopen in verschillende supermarkten, en door bij een interessante korting meteen groot in te slaan. Op groente en fruit is besparen simpel door laat op de middag naar de markt te gaan. Daarnaast zijn seizoensgroenten en -fruit goedkoper. Werk daarnaast zo veel mogelijk met boodschappenlijstjes, voorkom impulsaankopen en ga nooit met lege maag naar de supermarkt.

Besparen op je verzekering

Ook je verzekeringen zijn maandelijkse kosten die behoorlijk oplopen. Hoe je hierop bespaart? Dat is door goed naar je verzekeringen te kijken. Is die doorlopende reisverzekering wel echt nodig? En ben je nergens dubbel voor verzekerd? Tot slot bespaar je op verzekeringen door deze online te vergelijken. Soms is het voordeliger om van verzekeraar te wisselen of al je verzekeringen bij één verzekeraar onder te brengen (vraag ook zeker aan je verzekeraar of ze hier een speciale korting voor hebben).

Besparen op abonnementen

Door al je maandelijkse kosten onder elkaar te zetten zie je al snel waar je op kan besparen. Misschien geef je te veel uit aan afhaalmaaltijden, of misschien heb je wel allerlei overbodige abonnementen lopen. Kijk dus kritisch naar al je uitgaven, en met name naar je telefoon-, sportschool- en tijdschriftabonnementen. Deze zijn vaak stop te zetten of te verruilen voor een goedkoper alternatief.