Gepubliceerd op 17 mei 2019

4 Tips om een kantoortuin in te richten

Op welke manier zou jij een zakelijke uitstraling definiëren? Kies je hierbij bijvoorbeeld voor hele moderne oplossingen in een ruimte, of ga je juist voor veel kleur? In dit artikel geven we verschillende tips, om zelfs je tuin een zakelijke uitstraling te kunnen geven. Je kunt een tuin bij je woning een zakelijke look geven, maar bijvoorbeeld ook de tuin van je bedrijfspand. Er zijn steeds meer bedrijfspanden, die over een eigen tuin beschikken. Ideaal voor medewerkers, die in de zomermaanden lekker buiten willen lunchen.

Tip 1: kies voor moderne, strakke tuinmeubelen

Allereerst kan het de moeite waard zijn, om de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan een fauteuil, een nieuwe bank, enzovoorts. Er zijn verschillende webwinkels te vinden, waar deze zakelijke tuinmeubelen te koop worden aangeboden. Door de tuinmeubels in de herfst te kopen, worden deze vaak met korting aangeboden. Voor bedrijven is het interessanter om hun tuinmeubelen met korting te verkopen, dan deze een lange tijd op te moeten slaan.

Tip 2: zorg voor voldoende verlichting op je terras

Zeker bij tuin rond bedrijfspanden, is het belangrijk dat medewerkers hier moeten kunnen werken. In de namiddag is het mogelijk nog warm genoeg om buiten te zitten, maar neemt de hoeveelheid licht af. Het is daarom belangrijk, om voor voldoende verlichting op het terras bij je bedrijfspand te zorgen. Kies hierbij bij voorkeur voor ledverlichting, aangezien dit de meest duurzame oplossing is. Ledverlichting heeft daarbij de prettige eigenschap, dat het aantal branduren veel groter is dan bij andere soorten verlichting. Zo hoef je de lampen veel minder snel te vervangen.

Tip 3: ga voor een veranda in plaats van een terras

Hoewel roken slecht voor je is, zijn er nog steeds veel mensen die roken in hun pauzes. Het kan daarom slim zijn om voor een veranda in plaats van een terras te kiezen. Een veranda heeft niet alleen het voordeel dat deze overdekt is. Ook geeft een veranda je bedrijfspand vaak direct een gezellige look. Door voor een strakke kleur hout te kiezen, sluit de veranda aan bij de zakelijke uitstraling die je aan een tuin wilt geven. Ook voor de aanschaf van een veranda kun je bij verschillende tuinwinkels terecht. Kijk hierbij goed naar het formaat van de veranda. Deze moet aansluiten bij het aantal medewerkers, die hier gebruik van willen maken.

Tip 4: een router in je tuin hangen

In een tuin met een zakelijke uitstraling mag natuurlijk ook een router niet ontbreken. Je wilt medewerkers de mogelijkheid geven om hier te werken aan opdrachten. Met een router heb je door de hele tuin WiFi-verbinding. Zo kun je op verschillende plekken in de tuin zitjes creëren, waar je medewerkers aan de slag kunnen gaan tijdens de zomerperiode. Let bij de aanschaf van een router goed op het bereik hiervan. Zorg er daarbij voor, dat de router op een veilige plek hangt. Vandalisme wil je immers zo goed mogelijk voorkomen! De router binnen je pand hangen kan het signaal verslechteren.

Onze partners