Gepubliceerd op 22 juni 2018

Kantoorhuurders én werknemers willen beter internet

Internet blijkt steeds maar weer aan belang te winnen wanneer gevraagd wordt aan werknemers wat belangrijk is om goed te kunnen werken, en dat is niet verwonderlijk. De lijst van applicaties waar internet voor nodig is, blijft groeien. Bellen gaat over het internet, videoconferenties zijn niet ongewoon, bestanden bewerken gebeurt in de cloud, TV wordt in HD-kwaliteit gestreamd en dan vergeten we nog het befaamde ‘Internet of Things’ waarin de koelkast en het koffiezetapparaat ook online gaan.

Zijn we daar in Nederland klaar voor? Het antwoord is helaas: nee. Uit een Europees onderzoek uitgevoerd door Censuswide in 2017 blijkt dat ons kikkerlandje nog te veel achterop hinkt op gebied van connectiviteit op de werkplek. Nederlanders zijn van álle Europeanen nog wel het meest tevreden over de internetverbinding thuis, maar slechts de helft vindt de internetconnectie op het werk voldoen.

Ondernemers delen die besognes. MKB Servicedesk ondervroeg werkgevers en stelde vast dat 61% van de Nederlandse ondernemers er niet gerust op was dat de huidige internetverbinding zou volstaan voor de toekomstbestendigheid van hun onderneming. Dit mag geen verrassing heten, 70% van de bedrijven maakt namelijk nog gebruik van een ADSL-verbinding.

Overstappen op glasvezel voor snelheid en schaalbaarheid
Om de volgende stap te maken, is het aan te raden om te kiezen voor een zakelijke glasvezelverbinding. Wanneer een bedrijf meer bandbreedte nodig heeft, is een glasvezelverbinding namelijk goedkoop op te waarderen. Bovendien kan een glasvezelkabel een snelheid halen tot wel 10GBit/s, wat een ADSL of coax nooit halen kan.

Niet verwonderlijk dus dat op de markt voor zakelijke internetdiensten het aantal glasvezelaansluitingen sterk steeg, terwijl het aantal koperaansluitingen daalde. Één van de goeie redenen hiervoor is dat een glasvezelverbinding door meerdere bedrijven kan gedeeld worden, in bijvoorbeeld een bedrijfsverzamelgebouw.

De Amsterdamse internetleverancier Comsave heeft op dit gebied heel wat ervaring. Dankzij hun netwerkkoppelingen binnen de zakelijke markt kunnen zij voor elke locatie in Nederland een scherp aanbod doen, zowel voor zakelijk glasvezel als voor andere internetmogelijkheden. Zelfs wanneer uw bedrijf geen andere optie heeft dan een straalverbinding kan Comsave voor u een oplossing bedenken. Bekijk uw mogelijkheden via hun handige postcodechecker.

 

Onze partners