Gepubliceerd op 12 november 2019

Rabobank stimuleert duurzaam ondernemen

Het gloednieuwe beunschip Philipskercke II van het ondernemersechtpaar Johan en Digna Faasse voldoet nu al aan de strenge Stage V emissie eisen, die vanaf volgend jaar in de binnenvaart gaan gelden.  Na de doop op 28 september en de proefvaarten in oktober, is het schip inmiddels volledig operationeel om vele kuubs zand, grind, asfalt, puin en bagger te vervoeren.

Het schip is casco opgeleverd in het Poolse Wroclaw en bij Zeeland Maritime Services (ZMS) in Wemeldinge afgebouwd. Het beunschip Philipskercke II is een goed voorbeeld van duurzaam investeren in de binnenvaart. Voor Rabobank Oosterschelde was de hoge mate van duurzaamheid een belangrijke overweging om tot financiering van het schip over te gaan. Johan Faasse is graag voorloper op het gebied van duurzaamheid, terwijl Rabobank allerlei investeringen op het gebied van verduurzaming en innovatie stimuleert.

Rabo Impactlening

,,De lokale betrokkenheid van de Rabobank spreekt ons aan. De Rabo Impactlening, met een mooie rentekorting, is echt fantastisch”, vertelt schipper Johan Faasse. De CCR II motor van de Philipskercke I is inmiddels omgebouwd met een nabehandelingssysteem voor het filteren van de emissie, zodat ook dit schip aan de nieuwste eisen voldoet. Met de beide beunschepen vervoert de familie Faasse allerlei bouwgerelateerde grondstoffen, met name voor Belgische opdrachtgevers zoals De Rijcke Bouwmaterialen. ,,Met dezelfde snelheid hebben we nu minder brandstof nodig, terwijl er meer tonnen kunnen worden vervoerd.” Binnenvaartadviseur Martin Kole van de Rabobank: ,,Johan Faasse is een vooruitstrevende ondernemer die ervan overtuigd is dat duurzaamheid niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor het economisch belang van zijn bedrijf, zeker op de langere termijn. De opdrachtgevers hechten ook steeds meer waarde aan duurzaamheid.”

www.rabobank.nl/oosterschelde

 

Onze partners