Gepubliceerd op 11 december 2017

Meer dan een toga

Bij het beroep van advocaat heeft iedereen wel een beeld. Gevoed door tv-series en films denken mensen bij advocatuur al snel aan procedures, rechtszalen, rechters die met een hamer in de weer zijn en advocaten die in toga hun zaak bepleiten. Grootse, meeslepende verhalen en gigantische belangen.

Alsof dat alles is wat een advocaat doet. Wat kan een mens zich vergissen. Procedures gaan vaak juist niet over die ene baanbrekende redenering of dat ene cruciale stuk bewijs. Het gaat veel vaker over misverstanden; partijen die elkaar verkeerd hebben begrepen en elk iets anders verstaan onder de gemaakte afspraken, of partijen die hun kansen om door de rechter in het gelijk gesteld te worden verkeerd inschatten.

Zakelijke partijen kiezen in een juridisch geschil veel vaker voor een praktische oplossing dan een principiële discussie. Ze willen verder, zo nodig een verlies nemen en vooruitkijken. Als er een commercieel belang mee gediend is, dan willen ze soms zelfs verder met de wederpartij. Ondernemen, kansen zien om vooruit te geraken.

Het is dat vooruitkijken, zoeken naar een positieve en waardevolle oplossing, dat mij zo aantrekt. En niet alleen in procedures. Een veel groter deel van het advocatenwerk bestaat uit adviseren: cliënten laten zien welke constructie het beste past bij hun plannen, welke voorwaarden het beste passen bij hun verdienmodel of productieproces, of voor en met cliënten onderhandelen in een overnametraject. Daarmee kan ik nog meer mijn waarde als advocaat omzetten in toegevoegde waarde.

Wilt u meer weten over onze aanpak of onze 
nieuwe diensten dan maak ik graag tijd voor u vrij. 
U kunt contact met mij opnemen via 06 – 49 32 56 14 
of via mail op rob@voordezaak.nl

Onze partners