Gepubliceerd op 26 juni 2019

Ad Stouten BV blijft uitbreiden

Het duurzame autodemontagebedrijf Ad Stouten BV uit Oosterland blijft uitbreiden. Het terrein is in 2017 al met 8.000 vierkante meter vergroot en onlangs is het dak van de loods compleet vernieuwd. Inmiddels zijn er vergevorderde plannen voor een verdere expansie van Ad Stouten BV tot een terrein van in totaal vijf hectare. ,,We hebben een aanvraag bij de gemeente Schouwen-Duiveland ingediend om uit te breiden met 12.000 vierkante meter. Daardoor kan de stroomlijn aanzienlijk worden verbeterd. Alles staat behoorlijk vol en we moeten soms van hot naar her om zaken gedaan te krijgen. Door de uitbreiding kunnen we alles makkelijker verwerken”, aldus Jan Stouten, die samen met zijn vader Ad (de grondlegger van het bedrijf) de dagelijkse leiding heeft.

In ruim 40 jaar is Ad Stouten BV van kleine sloperij getransformeerd in het grootste autodemontagebedrijf van Zuidwest Nederland. Er wordt hard gewerkt om de onderdelen van demontage-auto’s een tweede leven te geven. Ze worden zowel door garagebedrijven als particulieren in toenemende mate besteld via de webshop. De onderneming koopt jaarlijks duizenden auto’s op van verzekeringsmaatschappijen, garagisten, takelbedrijven en particulieren. Ongeveer een derde van de schade-auto’s wordt doorverkocht, met name aan Oost-Europese landen. Daar worden ze weer opgeknapt tot volwaardig vervoermiddel. De overige auto’s worden in Oosterland gedemonteerd.

Na ontmanteling van de motorblokken en het koper gaan de autowrakken meestal linea recta naar de shredder op het buitenterrein van Ad Stouten BV. Daar worden er pakketjes oud ijzer van gemaakt. Ook glas en vloeistoffen worden gescheiden. Met een speciale machine worden olie, benzine, rem- en koelvloeistof professioneel uit sloopauto’s verwijderd.

www.adstouten.nl

Onderschrift foto: Ad Stouten en zijn zoon Jan van het grootste autodemontagebedrijf van Zuidwest Nederland.

Onze partners