Gepubliceerd op 20 december 2019

Nieuwjaarsbijeenkomst MBC/VBC bij Strandpaviljoen Pier 7

De gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst van de Middelburgse Bedrijven Club (MBC) en de Vlissingse Bedrijven Club (VBC) is op woensdag 8 januari bij Strandpaviljoen Pier 7 in Vlissingen. Na het welkomstwoord van VBC-voorzitter Chris Crucq, die onlangs Henk Meulmeester is opgevolgd, volgt een presentatie door de gebroeders Niek, Valentijn en Jelle Damen van Pier 7. Aansluitend is er alle gelegenheid om gezellig te netwerken onder het genot van lekkere hapjes en drankjes.

Geslaagd bezoek MBC bij Lumileds

MBC-voorzitter Bram van Stel keek tijdens het eind 2019 gehouden bedrijfsbezoek bij ‘verlichtingsfabriek’ Lumileds met voldoening terug op het feit dat de gemeenteraad van Middelburg onlangs akkoord is gegaan met de inrichting van een substantieel deel van de Trekdijk bij Nieuw- en St- Joosland tot industrieterrein. ,,Het project is nog in de procedurele fase, maar namens de MBC is onze eerste doelstelling bereikt”, aldus Van Stel, wiens roots bij Philips liggen. De gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst van de Middelburgse Bedrijven Club en de Vlissingse Bedrijven Club (VBC) is op woensdag 8 januari bij Strandpaviljoen Pier 7 in Vlissingen. Het bedrijfsbezoek bij Lumileds vond weliswaar plaats in een gedateerd bedrijfspand, maar in een high tech omgeving.  De roots van de onderneming liggen in 1893, toen Philips zich vestigde in de binnenstad van Middelburg. Al vanaf het einde van de 19e eeuw maakte Philips met messing, aluminium, glas en hardpapier lampvoeten voor gloeilampen, spaarlampen en TL lampen. Sinds 2005 legt Lumileds zich volledig toe op de productie van verlichtingscomponenten voor de automotive. ,,Vanuit Middelburg worden wereldwijd alle automotive Philips fabrieken beleverd. Bij veertig procent van alle auto’s die over de hele wereld rondrijden is er een link met de Lumileds vestiging in Middelburg. De hoogwaardige kunststof- en metalen onderdelen voor de verlichting van twee op de vijf auto’s zijn bij ons vervaardigd”, aldus directeur Michel Klijn van Lumileds in Middelburg.

Bedrijfsbezoek bij Lumileds. Links wethouder Johan Aalberts van Middelburg

 

Technologie Centrum

Lumileds gaat haar kennis en ervaring ook inzetten voor startups en ondernemers die een productie op willen gaan zetten. Vanaf de ontwikkelingsfase kan al een beroep gedaan worden op de aanwezige expertise. Impuls Zeeland is één van de partners die hierin meewerkt omdat dit het regionale vestigingsklimaat voor zowel bedrijven als personeel zal versterken. Andere organisaties zijn welkom om in een dergelijk Technologie Centrum te participeren. Een bedrijfsplan hiervoor is in voorbereiding.

www.mbcmiddelburg.nl
www.lumileds.com
www.vlissingsebedrijvenclub.nl

Onze partners