Gepubliceerd op 13 november 2019

Beleggingsfonds beheerd door Morgan Stanley Tactical Value Investing investeert in Olympia

Hoofddorp, 13 november 2019 – Olympia heeft in Morgan Stanley Tactical Value Investing een nieuwe investeerder gevonden. De investeerder is sinds afgelopen dinsdag, 12 november 2019, minderheidsaandeelhouder van de arbeidsbemiddelaar en zij nemen samen met de CEO, de directie en de zelfstandig ondernemers van Olympia, Avedon Capital Partners uit. Hiermee is een aandeelhouder aan boord die Olympia zal ondersteunen in haar verdere groei en uitrol van de strategie. Olympia zet hiermee een belangrijke vervolgstap in haar ambitie om de maatschappelijke transitie naar betekenisvol werk te leiden. De combinatie met Morgan Stanley Tactical Value Investing geeft hier een extra impuls aan.

Ondernemers en Aandeelhouders

In Morgan Stanley Tactical Value Investing heeft Olympia een nieuwe investeerder gevonden die haar ambitie en strategie onderschrijft. Dimitri Yocarini blijft aan als CEO en groeit naar een meerderheidsbelang. De directie van Olympia investeert, samen met de zelfstandige ondernemers van Olympia, mee. De unieke ondernemende cultuur die Olympia kenmerkt blijft op deze wijze bestaan en wordt zelfs versterkt. Avedon Capital Partners verkoopt zijn aandeel in Olympia. De Raad van Commissarissen en de franchisenemers van Olympia ondersteunen deze nieuwe combinatie waarmee Olympia klaar is voor verdere ontwikkeling van de organisatie.

Betekenisvol werk

In de afgelopen jaren heeft Olympia samen met Avedon Capital Partners en de franchisenemers de organisatie verder versterkt. Er is verder gebouwd aan een landelijke organisatie die de jarenlange expertise in arbeidsbemiddeling combineert met lokale kracht van ondernemers en eigen vestigingen in de regio’s. Olympia bouwt met Morgan Stanley Tactical Value Investing de komende jaren verder aan een datagedreven, digitaal bedrijf.

Bij Olympia staan mensen en de betekenis van hun werk centraal. De organisatie focust zich op operationele beroepen in zes segmenten: logistiek, productie, contactcenters, gemeentelijke overheden, techniek en administratie. Binnen deze segmenten stoomt Olympia mensen klaar voor de toekomst door hen te trainen, op te leiden en te bemiddelen. Naar vast en tijdelijk werk. Daarmee heeft Olympia een maatschappelijk relevante plek in de arbeidsmarkt weten te bemachtigen.

Dimitri Yocarini, CEO van Olympia: “Ik kijk uit naar de samenwerking .Deze partij gaat ons helpen bij het realiseren van onze ambitie om werknemers en werkgevers te gidsen in een snel veranderende arbeidsmarkt. Daarom richten wij ons, in onze bemiddeling, op training, scholing en persoonlijke ontwikkeling van mensen. Wij helpen werkzoekenden hun unieke waarde te ontdekken en in te zetten. Zo zijn we in staat om continu oplossingen te bieden voor de steeds veranderende vraag naar de juiste mensen. Avedon is belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de afgelopen jaren en daarvoor verdienen ze alle lof. Nu beginnen we een nieuwe fase in combinatie met Morgan Stanley Tactical Value Investing als investeerder. Daarmee zijn wij klaar voor de toekomst.”

Frederik Wijsenbeek, Executive Director bij Morgan Stanley Tactical Value Investing: “Olympia is een onderscheidend bedrijf. Het is de ondernemende cultuur in combinatie met de bijzondere visie, waarin de mens centraal staat, die ze tot een topspeler in hun sector maakt. Het feit dat ze, in de gekozen segmenten, voortdurend sneller groeien dan de markt bewijst dit.”

Gerritjan Eggenkamp, Partner Avedon Capital Partners vult hierop aan: “Ik ben trots op de transitie die we samen hebben gerealiseerd. De strategische keuze om te focussen op zes segmenten middels een duaal model, de aanzienlijke investeringen in digitalisering en het aantrekken en ontwikkelen van getalenteerde mensen, heeft zich vertaald in indrukwekkende groei. Ik verwacht dat Olympia vanuit deze basis samen met Morgan Stanley Tactical Value Investing zich nog verder zal onderscheiden richting kandidaten en klanten. Zo zal Olympia in de toekomst nog meer mensen aan betekenisvol werk kunnen helpen.”

Meer informatie: www.olympia.nl