Gepubliceerd op 3 maart 2021

Bitcoin kopen tegen de beste prijs; dit is waar je op moet letten

Het financieel nieuws staat er vaker bol van: de ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrency en voert Bitcoin er de boventoon. De koers heeft vanaf de lancering in 2009 een sterke groei meegemaakt en is dat ook een voorname reden waarom Bitcoin (BTC) zo in trek is bij investeerders. Het kopen van BTC tegen een gunstige prijs kan dus wel een uitdaging zijn, maar zijn er altijd manieren beschikbaar om toch wel het onderste uit de kan te halen.

Waar kan ik bitcoins kopen?

Vraag je jezelf af waar kan ik bitcoins kopen? Aan mogelijkheden geen gebrek en is het daarom juist wel kijken wel de beste opties te bieden hebben. Het gaat er immers om, dat het aanbod groot moet zijn waardoor er nog altijd over een gunstige prijs kan worden onderhandeld. De vraag naar Bitcoin heeft de afgelopen tijden een steeds stijgende trend vertoont en worden Bitcoins over het algemeen veel verkocht door partijen die bijvoorbeeld contant geld nodig hebben of worden er ook veel Bitcoins te ruil aangeboden. Het is dus goed om naast contanten, ook wat andere soorten crypto bij de hand te hebben. Zo kan er meteen worden ingespeeld op de wensen van de “verkoper”. Een ideale plek waar koper en verkopers bij elkaar worden gebracht, zijn op de handelsplatformen die zich hebben gespecialiseerd in cryptocurrency. Coinmarketcap.nl is hier een goed voorbeeld van.

Ook gewoon particulier aan te schaffen

Peer to peer wordt dat wel genoemd en vinden de transacties dan plaats tussen twee partijen, zonder de tussenkomst van een handelsplatform. Er zijn ook speciaal hiervoor apps beschikbaar waar belangstellenden te zien zijn en er een prijs afgesproken kan worden. Deze manier van Bitcoin kopen vraagt toch wel om veel voorwerk en zijn er ook nog wat risico’s aan verbonden. Ongeacht de wijze van aanschaf, dien je wel goed op de hoogte te zijn van de Bitcoin koers. Dat is de rode draad die door iedereen wordt gevolgd en gelijk is gekoppeld aan de verwachtingen op korte en lange termijn. Raak daarbij ook niet gelijk in de verleiding om snel tot een aankoop over te gaan, maar eerste zelf een analyse te maken. Je wil toch niet verrast worden door een plotselinge dip?

Iedereen is op zoek naar Bitcoins kopen tegen de beste prijs en wordt het verschil uitgemaakt door de mate waarin je geïnformeerd bent over niet alleen de ontwikkelingen van Bitcoin zelf, maar ook de veel ruimere invloedssfeer. Op de verschillende handelsplatformen kan er dankzij het ruim aanbod eerder een gunstige prijs worden afgedwongen.