Gepubliceerd op 20 april 2021

Voor Do-IT Solutions ‘oet Twente’ is service heel belangrijk

In de minor Startup Ondernemen van hogeschool Saxion gaan studenten van de hogeschool aan de slag om van hun gave ideeën een succesvolle startup te maken. In een inspirerende omgeving leren zij de vaardigheden die nodig zijn om een topondernemer te worden. Zij leren dat de sleutel naar succes ligt in het experimenteren, netwerken en samenwerken. Niet in je eentje alles proberen op te lossen, maar ook andere enthousiaste en ondernemende studenten van Saxion laten aanhaken. Dominique Gehring en Benjamin van Deth, ICT-studenten, deden ook mee aan de minor en met succes!

Even voorstellen?

“Mijn naam is Dominique Gehring en ik volg een ICT-studie bij Hogeschool Saxion. Mijn compagnon Benjamin van Deth heeft de opleiding Netwerk- en Mediabeheer gevolgd.”

Wat voor onderneming hebben jullie?

“Wij zijn in Beuningen een bedrijf begonnen dat focust op de verkoop, reparatie, advies en onderhoud van ICT-apparatuur.”

Wanneer zijn jullie begonnen?

“We hebben Do-IT Solutions in oktober 2020 opgericht.”

Hoe kwam je op het idee van een eigen onderneming?

“We hebben samen bij een ICT-bedrijf in Denekamp gewerkt en we kwamen erachter dat veel zaken binnen de IT-wereld beter zouden kunnen. Uiteindelijk hebben we de stap gezet om dat zelf te gaan doen.”

Hoe verliep de start?

“Tijdens ons werk bij het ICT-bedrijf hadden we al een behoorlijk netwerk van klanten en contacten opgebouwd. Dus dat was een mooie start.”

Wat kon er beter?

“We zetten juist in op laagdrempelig contact. Klanten kunnen ons direct bereiken via onze 06-nummers. Daarnaast bieden we een betere service. We zijn heel flexibel, klanten kunnen ons ook in het weekend of ’s avonds bellen. Onze prijzen zijn laag, we verdienen het geld met aanvullende diensten en services. Maar we sturen pas een rekening als het probleem ook echt verholpen is. Dat is een andere manier van werken dan de meeste andere ICT-bedrijven doen.”

Wie zijn jullie klanten?

“Dat zijn particulieren en kleine MKB-bedrijven in Twente. In deze regio is er voor ons voorlopig voldoende werk.”

Met wat voor vragen komen ze bij jullie?

“Klanten komen voor het onderhoud aan hun computer. Sommigen willen bijvoorbeeld de harde schijf vervangen, updates laten uitvoeren of hun laptop laten opschonen. Een nieuwe laptop aanschaffen kan natuurlijk ook of anders een tweedehands. We kunnen klanten ook helpen om hun eigen computer of laptop te verkopen. Binnenkort halen we zelf een partij refurbished (tweede leven, red.) laptops op, meestal van HP of Dell, om die hier te gaan verkopen. Daarbij helpen we klanten ook aan een eigen domein of zakelijk e-mailadres.”

Jullie deden mee aan de minor Startup Ondernemer van het Saxion Centrum voor ondernemerschap, wat heb je daaraan gehad?

“Behalve een grote fles champagne omdat we ons omzetdoel hadden gehaald kregen we opmerkingen en tips waar we veel aan hadden. Daarop we zaken voor en achter de schermen aangepast. Zo hadden we in eerste instantie met particulieren in de buurt afgesproken dat het eerste kwartier op locatie helemaal gratis was. Toen we dat eens goed gingen uitrekenen, bleek dat dat helemaal niet uit kon. Sindsdien hebben we alleen nog een gratis ophaal- en brengservice. En we hebben er nog nooit een klant over horen klagen…”

Hoe werken jullie aan naamsbekendheid?

“In de week voor Kerst hadden we, omdat we een start-up waren, een hele pagina in een huis-aan-huis krant in Dinkelland, daar kwamen heel veel reacties op. Daarnaast hebben we eigen flyers ontworpen en zelf rondgebracht in de omgeving. En we doen aan Facebook-marketing op onze eigen bedrijfspagina. Deze maand hebben we daar trouwens nog een kortingsactie lopen voor het verbeteren van je computer. Maar die advertentie in de krant leverde nog de meeste reacties op.”

Do-It Solutions
Denekamperstraat 42,
7588 PW  Beuningen

info@Doitsolutions.nl
Dominique – 06-3813 2944
Benjamin – 06- 5141 9202

 

Onze partners