Gepubliceerd op 6 december 2016

Behoort u tot de oude of de nieuwe orde

 

pag_35_links_optVelen zitten in de afronding van de planvorming voor volgend jaar. Waar leg je de focus? Op bestaande of nieuwe klanten, wat laat je los en waar neem je afscheid van? Is je bedrijf klaar voor een nieuw jaar of sta je aan het begin van een transitie. Wat de plannen ook zijn, het heeft altijd gevolgen voor je personeel en zet arbeidsmobiliteit in gang. Deze (personele) gevolgen hebben altijd meer impact dan je van te voren kunt inschatten. Het is het uur van de waarheid, hoe snel kom je met je bedrijf naar een hoger plan? Wat doe je met je medewerkers die moeilijker meekomen?

Maak je al gebruik van Uitzendbureaus? Sommigen beperken zich tot het leveren van kandidaten maar er zijn ook uitzendbureaus die een stap verder gaan en samen met jou een toekomstbestendig HR beleid vaststellen. Zo bestaat er de mogelijkheid om het contractmanagement en werkgeversrisico’s over te hevelen. Dat geeft jou als ondernemer rust omdat de risico’s worden verlegd. Het geeft je flexibiliteit en wendbaarheid omdat het fase systeem van toepassing is. Het geeft je de mogelijkheid om medewerkers die minder goed meekomen in veranderingen op een gepaste wijze door het uitzendbureau uit te plaatsen waarbij de medewerker de vastigheid van het uitzendbureau behoudt en daarnaast de mogelijkheid heeft om in verschillende keukens te kijken. Uitzendbureaus zijn als enige in staat om intersectoraal door te kunnen plaatsen. Ideaal als iemand een switch wil maken. Je maakt gebruik van het netwerk van het bureau. En als je weer vraag naar medewerkers hebt, kan die uitgestroomde medewerker weer (tijdelijk) terugkomen.

Het uitzendbureau bindt talent voor de organisaties en dus de arbeidsmarkt. Het uitzendbureau als partner is op dit moment de ideale oplossing voor het bieden van de uitdagingen in onze arbeidsmarkt. De toekomst verandert, de arbeidsmarkt verandert, het bedrijf verandert, de medewerker verandert, het seizoen verandert, de oude orde maakt langzamerhand plaats voor de nieuwe orde. Waar hoor jij bij? «

Robert Heinst
Olympia Lichtenvoorde
Telefoon 0544 – 35 39 40
E-mail r.heinst@olympia.nl

Onze partners