Gepubliceerd op 14 december 2019

Hart voor de stad en passie voor bedrijven

“Ondernemers zijn heel bepalend voor Nijmegen. Zij leveren een onmisbare bijdrage aan een economisch veerkrachtige stad waar voldoende werk is, waar nieuwe bedrijven zich graag vestigen en waar inwoners zich thuis voelen. Als gemeente is het dus essentieel dat we intensief samenwerken en snappen wat ondernemers nodig hebben. Dat begint met elkaar ontmoeten, partijen samenbrengen en weten wat er speelt. Goede accountmanagers zijn daarbij onmisbaar. Ik ben dan ook heel blij dat we het team dit jaar hebben uitgebreid zodat we extra kunnen investeren in onze relaties.”

Wethouder Monique Esselbrugge, onder meer verantwoordelijk voor Economie, is trots op haar vernieuwde accountmanagement. “Dit is een topteam dat bedrijven en instellingen wegwijs maakt in Nijmegen, helpt bij praktische en strategische vragen. Zij weten waar ondernemers binnen de gemeente moeten zijn op het vlak van regelgeving, huisvesting en nog veel meer zaken. Dit team is er ook voor signalen dat onze dienstverlening als gemeente beter kan. Alles is erop gericht dat we samen snel schakelen, kansen herkennen en verzilveren. Ik stel het team dan ook graag voor.”

Hebt u algemene vragen over ondernemen dan kunt u ook terecht bij het Ondernemerspunt ondernemerspunt@nijmegen.nl of 024 – 3299800. www.nijmegen.nl

Deelnemers:

Health, high tech en life-sciences, Novio Tech Campus, winkelsteeg, Campus Heijendaal
“Nijmegen heeft een ijzersterke Health&High Tech sector die zich kan meten met de absolute wereldtop, maar dat is nog veel te weinig bekend. Ik zie het als mijn missie om samen met bedrijven en kennisinstellingen al die fantastische verhalen beter voor het voetlicht te brengen, zodat de hele wereld kan zien dat het hier in Nijmegen gebeurt. Wat daarbij ook helpt, is meer samenwerking en kennis van elkaars werk. Ik merk dat bedrijven soms te weinig van elkaar weten. Dat is jammer, want zodra het contact is gelegd, zie ik dat er nieuwe ideeën en kansen ontstaan. Dat geeft energie aan alle partijen en maakt Nijmegen nog aantrekkelijker als vestigingsplaats voor nieuwe bedrijven die het netwerk verder versterken. Iedere keer als dat lukt, geeft dat een enorme kick en ben ik extra trots op wat er in onze stad wordt gepresteerd door ondernemers.”

m.buddingh@nijmegen.nl // 06-25762343

Zakelijke dienstverlening en ICT, werklocaties Bijsterhuizen, Kerkenbos, Wijchenseweg
“Ik verwonder me dagelijks over de potentie van de zakelijke dienstverlening en ICT-sector in Nijmegen. Vanuit onze stad opereren bedrijven die wereldwijd marktleider zijn en verschillende ICT-opleidingen van ROC, HAN en Radboud Universiteit horen ook tot de top van de wereld. Dat ICT onmisbaar is geworden in ons dagelijks leven is overduidelijk, toch is er zeker ook voor ondernemers nog een wereld te winnen. Digitale vaardigheden en kennis van de mogelijkheden zijn essentieel voor iedere ondernemer of werknemer van de zeer nabije toekomst, ook in de zakelijke dienstverlening. Mijn doel voor 2020 is om meer ondernemers te laten profiteren van onze sterke ICT sector en ervoor te zorgen dat de high potentials van IT-opleidingen in Nijmegen blijven wonen, werken en vooral genieten!”

s3.de.bruijn@nijmegen.nl // 06-50074537

Horeca, retail en leisure, binnenstad, stationsomgeving en Rivierpark
“Nijmegen bruist. De stad verwelkomt ruim 200.000 bezoekers per week en dit aantal neemt gestaag toe, net als de bestedingen. We openen wekelijks nieuwe winkels. Grote, zoals onlangs nog de Decathlon en de TK Maxx, maar ook kleinere, zoals een Lego speciaalzaak of bijzondere horecaconcepten. Die gevarieerde winkelomgeving, een rijk cultureel aanbod en prachtige natuur die direct aan de binnenstad grenst, zorgen voor een continue stroom binnenlandse en buitenlandse bezoekers die graag in onze stad shoppen, recreëren en genieten. Ik zie het als mijn opdracht om nieuwe ondernemers te helpen in hun contact met de gemeente. Hobbels wegnemen, klaar staan voor vragen of ze wegwijs maken in nieuwe netwerken. Het mooiste moment voor mij is als een nieuwe zaak opent. De energie die je dan voelt bij ondernemers, het publiek dat verwachtingsvol de zaak instroomt, dat is prachtig.”

b.van.gelder@nijmegen.nl // 06-25762343

Creatieve sector en startups
“Creatieve geesten zijn aanjagers van onze economie. Ze dagen uit om tot verrassende oplossingen te komen en brengen innovaties en nieuwe bedrijvigheid op gang. Dat vraagt om ontmoeting en samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen, maar dat is nog lang niet vanzelfsprekend. Als nieuwe account- manager heb ik veel zin om die mogelijkheden in kaart te brengen en te zorgen voor synergie die de Nijmeegse economie een extra boost geeft. Dat kan uiteraard niet van achter een bureau dus ik zal heel veel op pad zijn om te horen waar behoefte aan is en om de juiste partijen met elkaar in contact te brengen. Nu is de creatieve sector al goed voor zo’n 3600 banen. Dat kan alleen maar toenemen in een stad die nog heel hard groeit en een jonge, goed opgeleide en ondernemende bevolking heeft.”

a.van.houten@nijmegen.nl // 066-52751557

Circulaire economie, energietransitie en verduurzaming bedrijventerreinen, Noord- en Oostkanaalhavens, Westkanaaldijk
“In onze nieuwe economische visie voor Nijmegen zetten ondernemers verduurzaming en een circulaire economie in het topprioriteitenlijstje voor de komende jaren. Dat schept verplichtingen, maar vooral heel veel economische kansen en ruimte voor nieuwe banen in onze regio. Als accountmanager is het mooi om bij te dragen aan een vraagstuk dat wereldwijd speelt, maar dat ook goed te vertalen is naar lokale ambities en mogelijkheden voor ondernemers. Er gebeurt al veel, bijvoorbeeld in de logistiek, de afvalverwerking of de farmaceutische industrie. Maar er kan nog veel meer vinden ook onze ondernemers. Daarom stimuleren we een breed palet aan maatregelen die variëren van energiescans en programma’s die bedrijven helpen om circulaire businesskansen te ontwikkelen tot het creëren van innovatieve, duurzame logistiek hubs. Dat geeft energie, en bespaart energie!“In onze nieuwe economische visie voor Nijmegen zetten ondernemers verduurzaming en een circulaire economie in het topprioriteitenlijstje voor de komende jaren. Dat schept verplichtingen, maar vooral heel veel economische kansen en ruimte voor nieuwe banen in onze regio. Als accountmanager is het mooi om bij te dragen aan een vraagstuk dat wereldwijd speelt, maar dat ook goed te vertalen is naar lokale ambities en mogelijkheden voor ondernemers. Er gebeurt al veel, bijvoorbeeld in de logistiek, de afvalverwerking of de farmaceutische industrie. Maar er kan nog veel meer vinden ook onze ondernemers. Daarom stimuleren we een breed palet aan maatregelen die variëren van energiescans en programma’s die bedrijven helpen om circulaire businesskansen te ontwikkelen tot het creëren van innovatieve, duurzame logistiek hubs. Dat geeft energie, en bespaart energie!”

J6.jansen@nijmegen.nl // 06-15963024

Logistiek, haven en watergebondenheid, Nijmegen Noord
“Logistiek is de ‘enabler’ van een succesvolle economie. Dat is goed nieuws voor onze regio, want wij zijn een echte logistieke hotspot van wegen, water en spoor. Behoud en uitbreiding van logistieke en watergebonden bedrijvigheid is belangrijk voor onze werkgelegenheid. Daarnaast is hun expertise onmisbaar binnen het hele ketenproces of ingrijpende veranderingen als de energietransitie. Mijn functie begint bij weten wat er speelt bij deze bedrijven om van daaruit bij te mogen dragen aan een nog sterker logistiek ecosysteem. Met partners als LEC (Logistiek Expertise Centrum regio Nijmegen) en Logistics Valley zijn er ongelooflijk veel kansen. Een voorbeeld daarvan is het enthousiasmeren van jongeren om in deze dynamische bedrijfstakken te gaan werken. Met een actiegerichte houding geef ik daar graag invulling aan, samen met mijn collega’s en het bedrijfsleven.”

m1.marcusse@nijmegen.nl // 06-50091057

Fotografie: Jacqueline van den Boom

 

Onze partners