Zorgplatform Dytter krijgt MIT-subsidie toegekend voor ontwikkeling slimme planningsapp thuiszorg

23 februari 2021 10:07

Zorgplatform Dytter krijgt MIT-subsidie toegekend voor ontwikkeling slimme planningsapp thuiszorg

Online zorgplatform Dytter krijgt MIT-subsidie toegekend voor de ontwikkeling van een slimme planningsapp die het organiseren van thuiszorg efficiënter en goedkoper zal maken. Met deze app maakt het systeem straks de beste match op basis van het zorgplan en de wensen van de cliënt, en de vaardigheden, kennis en beschikbaarheid van de medewerker. De regie komt daardoor bij de cliënt en de zorgverlener te liggen, en niet zoals nu bij de zorgorganisatie. Op de technologische vernieuwing en kans op economische waarde van het project heeft Dytter dan ook goed gescoord. Zorgorganisaties gaan met deze nieuwe vorm van planning van een regisserende functie naar een faciliterende functie, luidt het rapport. “Dat wij deze subsidie toegekend krijgen geeft ons veel vertrouwen”, aldus André Piso, oprichter van Dytter. “Deze nieuwe manier van zorg organiseren gaat voor een enorme efficiëntieslag zorgen en wordt wat ons betreft de nieuwe standaard voor de toekomst. Onze droom is groot en alleen samen gaan we het voor elkaar krijgen.”

Ook op de kwaliteit van de samenwerking scoort het project hoog. Dytter ontwikkelt de app samen met Pokka BV. Mick Vermeer, developer en medeoprichter Pokka vertelt hier het volgende over: “Wij geloven niet alleen in het betaalbaar maken van de zorg, maar ook dat het belangrijk is om de zorgprofessionals in hun kracht te zetten. Door hen te helpen het werk te organiseren blijft er meer tijd over voor verlenen van de zorg. We zijn dankbaar dat we met deze ontwikkelingen kunnen bijdragen aan het mogelijk maken van een dynamisch ‘vraag en aanbod’ systeem.”

Met ondersteuning van de subsidieadviseurs van Vindsubsidies is de MIT-subsidieaanvraag in september 2020 ingediend. MIT, of voluit mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren, stimuleert innovatie bij het midden- en kleinbedrijf. Van de 21 aanvragen die bij de Provincie Utrecht zijn ingediend is Dytter in de ranking op de 8ste plek geëindigd. “Deze hoge score onderstreept de disruptieve innovatie en positieve impact die Dytter en Pokka met dit samenwerkingsproject willen realiseren. Vanuit onze ruime ervaring met deze regeling hebben we in een joint effort een kwalitatief goede subsidieaanvraag kunnen opstellen en dit resultaat is dan ook een mooi gezamenlijk succes”, aldus Hylke van der Heide, consultant bij Vindsubsidies.

Naast de ontwikkeling van de slimme planninsgapp heeft Dytter ook een matchingsplatform dat zelfstandige zorgverlener matcht met zorgorganisaties in de VVT-sector. Dit platform werd vorig jaar landelijk uitgerold en inmiddels hebben 1300 zzp’ers en 14 zorgorganisaties zich aangesloten. Al het papierwerk en de onnodige procedures zijn eruit gehaald. En dat alles met één doel. Goede, betaalbare zorg, snel en zonder gedoe te regelen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.