Zontec draagt bij aan duurzaam vastgoed met zonnestroom

12 oktober 2023 11:48

Zontec draagt bij aan duurzaam vastgoed met zonnestroom

V.l.n.r.: Thomas Vink (Zontec), Ruben Twijnstra (Rudius Vastgoed) en Sander de Winkel (Zontec) op het dak van het Rudiuspand aan de Meander in Arnhem.

De belangrijkste beweegredenen voor Ruben Twijnstra van Rudius Vastgoed om zonnepanelen op hun panden te plaatsen zijn: lagere energiekosten door eigen stroomopwekking, streven naar energielabel A en zorgen voor duurzaam vastgoed. Om deze doelen te behalen werkt de onderneming al sinds 2019 samen met Zontec uit Velp.

Vier jaar geleden plaatste Zontec de eerste zonnepanelen op het pand van Rudius Vastgoed aan de Meander in Arnhem. Inmiddels zijn verschillende andere panden van deze vastgoedontwikkelaar en -investeerder uit Arnhem voorzien van zonnepanelen. Bijvoorbeeld op Arnhems Buiten, in Velp aan de President Kennedylaan en op de gebouwen in het Science Park in Eindhoven. Deze installaties wekken samen per jaar meer dan 400.000 kWh zonne-energie op. Tot het einde van 2023 staan er nog drie installaties voor gebouwen van Rudius in Arnhem op de planning.

Verduurzamen met PV-panelen

Rudius Vastgoed is actief in heel Nederland. De visie van Rudius is erop gericht om kansrijk vastgoed te transformeren naar duurzaam, zinvol gebruik. Hiermee levert de onderneming een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in steden. Ruben Twijnstra, partner bij Rudius Vastgoed: ”Door PV-panelen zetten we een flinke stap in de verduurzaming van onze gebouwen. Vanaf 2023 voldoet het dan minimaal aan energielabel C en in 2030 moet dit label A zijn.”

Voor zakelijke en particuliere markt

Zontec levert landelijk zonnestroominstallaties voor de zakelijke markt. In Gelderland werken zij ook voor particulieren. Uitgangspunt van de dienstverlening is altijd een persoonlijk advies bij u op locatie en maatwerk. Ze zijn op de hoogte van alle regelgeving op het gebied van zonne-energie, zoals energiebesparingsverplichting, energielabel C en subsidiemogelijkheden voor de zakelijke én particuliere klant. Installaties worden volgens Scope12 opgeleverd. Zontec plaatst met name dakgebonden zonnestroomsystemen. Dat ziet u terug in de naam. Het woord ‘zon’ is duidelijk. Tec is afgeleid van het Latijnse woord Tectum. Dit betekent dak.

Leverancier met pluspunten

Een goede prijs-kwaliteitverhouding vindt Zontec belangrijk. Het was een van de redenen voor Rudius Vastgoed om voor het bedrijf te kiezen. Ruben Twijnstra: “Een ander pluspunt is dat ze meedenken in oplossingen om zaken te optimaliseren. Zontec werkt met een vaste installateur met de benodigde certificaten. Dat vinden we prettig. Dan weten we zeker dat alles correct wordt aangesloten. De stukken om risico’s te beperken die de verzekeraar van onze gebouwen vraagt, zijn ook prima door hen geregeld. Zontec monitort de opwek en werking. Als er storingen zijn dan melden ze dat en lossen het zelf op. Complete service van kennismaking tot en met aftersales!”

Wilt u ook uw pand(en) verduurzamen met zonne-energie? Neem contact op met Zontec. www.zontec.nl / info@zontec.nl / 026 303 67 77

Heeft u interesse in het vastgoed, dan kunt u terecht bij Rudius. www.rudiusvastgoed.nl / info@rudiusvastgoed.nl / 026 303 00 06 «

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.