Zonnemarkt Groep investeert in groei door overname van Innodura

18 september 2023 15:33

Zonnemarkt Groep investeert in groei door overname van Innodura

Zonnemarkt Groep, sinds begin van dit jaar onderdeel van de Belgische Green & Durable Group, heeft Innodura uit Zoetermeer overgenomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de installatie en levering van zonnepanelen en is goed voor een omzet van circa 10 miljoen euro.

Sinds de oprichting in 2010 door Peter Bartelds, heeft Innodura zich ingezet om duurzame investeringsmogelijkheden te bieden die aansluiten bij de individuele klantbehoeften. Innodura is jaarlijks goed voor een omzet van ongeveer 10 miljoen euro en circa 900 installaties per jaar.

De overname maakt deel uit van de buy-and-build strategie van Green & Durable Group, die eerder al verschillende Belgische installatiebedrijven heeft verwelkomd, waaronder Green & Durable Energy, Energreen en Ecoworld. In Nederland hebben naast de Zonnemarkt Groep, Agro NRG en AP Solar zich aangesloten bij de Green & Durable Group. Als voorloper in duurzame energieoplossingen versterkt Green & Durable Group hiermee zijn positie in de Nederlandse markt voor zonne-energieproducten.

Peter Bartelds, oprichter van Innodura, benadrukt het belang van deze samenwerking: "Als Innodura kunnen we onze organisatie en expertise nu verder uitbouwen en verder bijdragen aan de energietransitie binnen onze samenleving. Dit partnerschap biedt ons de mogelijkheid om gebruik te maken van operationele ondersteuning, waardoor we ons kunnen specialiseren in het aanbieden van totaaloplossingen en nog beter kunnen inspelen op de behoeften van de Nederlandse markt."

Gerben Wolf, directeur van Green & Durable Group Nederland, benadrukt de voordelen van de samenwerking met Innodura: "Green & Durable Group is de afgelopen maanden aanzienlijk gegroeid op de Nederlandse en Belgische markt. De overname van Innodura versterkt onze positie en netwerk in Nederland. Het stelt ons bovendien in staat om best practices uit te wisselen dankzij hun jarenlange ervaring in de markt. Om onze marktpositie verder te versterken, blijven we op zoek naar getalenteerde ondernemers die ons kunnen helpen bij de energietransitie waarvoor wij ons dagelijks in mogen zetten. We bieden bedrijven backoffice ondersteuning op het gebied van HR, Marketing, IT en Finance. Hierdoor kunnen bedrijven zich blijven focussen op hun kerncompetenties."

Dennis Valkenburg, B2C business unit manager van Zonnemarkt Groep, verwelkomt Innodura binnen het netwerk: "De jarenlange expertise en klantgerichte aanpak van Innodura stelt ons in staat om binnen de Randstad een nog sterkere positie in te nemen. Onze ambitie is om de Zonnemarkt Groep te laten groeien tot een top 3-speler in de keten van duurzame energie in de Benelux. Ik kijk ernaar uit om succesvolle toepassingen onderling uit te wisselen, ze te implementeren om zo samen verder te groeien."

Deze strategische stap benadrukt de toewijding van Zonnemarkt Groep en Green & Durable Group om met duurzame energieoplossingen de energietransitie in Nederland te bevorderen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.