Zonder innovatie staat alles stil

17 november 2020 10:05

Zonder innovatie staat alles stil

“Wij innoveren voortdurend ons machinepark om mee te kunnen bewegen met de ontwikkelingen en wensen van onze klanten. Bovendien lijkt het me overduidelijk dat innovatie voor onze branche onontbeerlijk is.”

Specialisme: dieptrekken en forceren

Aan het woord is Nick Noeverman, bedrijfsleider van BEFO Almelo. “Wij zijn een plaatwerkbedrijf, gespecialiseerd in dieptrekken en forceren. Mijn vader Jan Noeverman is directeur/eigenaar. Onze rolverdeling is als volgt: hij houdt zich bezig met het management en ik ben verantwoordelijk voor de productie.”

Het metaalbedrijf maakt gebruik van een uitgebreid en hypermodern machinepark om inhouse solutions te realiseren en de door de klant gewenste producten te fabriceren. BEFO heeft het gehele proces in eigen hand, waardoor men in staat is om een constante kwaliteit te waarborgen. Naast dieptrekken en forceren van plaatmateriaal worden bewerkingen als knippen, buigen en samenstellen door lassen (MIG en TIG) geboden.

“De klanten van BEFO bevinden zich hoofdzakelijk in de sanitairwereld, de filterindustrie en de productie van fitnessapparatuur” vervolgt hij. “Daarnaast werken wij veel voor producenten van schakelkasten in de elektrische energietechniek. Wij leveren kortom veel aan machinefabrieken die hun eigen producten verkopen. Dat betekent dat het merendeel van onze producten bestaat uit klantgericht maatwerk; binnen dat maatwerk maken wij voor de opdrachtgevers veel terugkerende producten, met een grote mate van continuïteit.”

Hij vertelt dat, hoewel plaatbewerking een behoorlijk concurrerende markt is, dieptrekken en forceren een uiterst gespecialiseerd vakgebied vormen met weinig concurrenten: “In Nederland zijn er hooguit zeven bedrijven die zich daarmee bezighouden.”

De noodzaak van innovatie en digitalisering

Halverwege 2019 is BEFO Almelo verhuisd naar de huidige locatie, een volkomen op de toekomst gericht pand. “Dat moet ook wel – wij hebben inmiddels een enorme automatiseringsslag gemaakt, en dat kost nu eenmaal ruimte in je pand” legt Nick Noeverman uit. “Op de oude locatie hadden we de beschikking over 1.800 vierkante meter bedrijfsoppervlak; nu zijn dat er 7.500, waarvan 3.600 vierkante meter bebouwd. Daar zijn we met een team van zeventien collega’s aan het werk.

Zowel constante innovatie als gerichte digitalisering is dan ook noodzakelijk, niet alleen voor de toekomst van je bedrijf maar voor de hele branche. Zonder innovatie staat überhaupt alles stil. Voor de branche is automatisering overigens vooral van belang. Wij denken altijd mee in de productontwikkeling van onze klant, met name productietechnisch. Door ons machinepark en onze productietechnieken continu te innoveren, kunnen we flexibel meebewegen met de specifieke eisen en wensen van de opdrachtgever. En de ontwikkelingen gaan snel. In de machinebranche worden nu machines geleverd met Smart 4.0 voorzieningen – als toeleverancier staan wij middenin de innovatie. Wij zorgen consequent voor de aanschaf van innovatieve apparatuur om aan de klantspecifieke vraag te kunnen voldoen.

Maar wij bouwen onze relaties vooral op door snel schakelen en oplossingsgericht denken en handelen. Waar het uiteindelijk op neerkomt, is dat wij onze relaties te allen tijde uit de brand willen helpen.”

BEFO Almelo BV

Bedrijvenpark Twente 142

7602 KE  Almelo

tel. 0546 – 484800

www.befo.nl

Tekst: Theo Bennes

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.