Zo financier je duurzaamheid binnen jouw onderneming

2 september 2022 16:01

Zo financier je duurzaamheid binnen jouw onderneming

Investeringen in duurzaamheid hoe betaal je die als ondernemer?

Duurzaamheid is het nieuwe innoveren. Ondernemers verduurzamen omdat ze willen én moeten vanwege de milieudoelstellingen. Maar aan verduurzamen hangt, net als aan innovatie, wel een prijskaartje. Je kunt als ondernemer bijvoorbeeld op je dak zonnepanelen laten plaatsen, energie zuinige machines of duurzame materialen aanschaffen, maar dat kost geld. Waar haal je als ondernemer dat geld vandaan? Natuurlijk zijn er subsidies waar je gebruik van kunt maken, maar je moet eerst alles zelf betaald hebben vóór je die subsidie ontvangt. 

Zo financier je duurzaamheid binnen jouw onderneming

Je kunt duurzaamheid binnen jouw onderneming financieren met een bedrijfsfinanciering. Er is altijd wel een bedrijfsfinanciering die past bij jouw plannen. Welke bedrijfsfinanciering het beste bij jouw plannen past, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Zo kun je kiezen voor een:
·         Zakelijk krediet
·         Zakelijke lening

Om je een goed beeld te geven van de verschillende bedrijfsfinancieringen leggen we deze hieronder aan je uit. 

Wat is een zakelijk krediet?

Wanneer je een zakelijk krediet bij Floryn afsluit wordt er een geldbedrag voor je klaargezet. Van dit bedrag kun je, met een vast limiet, geld opnemen wanneer je dat nodig hebt. Je kunt zelf bepalen wanneer je dat doet en hoeveel geld je opneemt. Rente hoeft alleen te worden betaald over het opgenomen bedrag. Je moet wel iedere maand aflossen, maar dat kun je weer opnemen als je het nodig hebt. In de meeste gevallen wordt met een zakelijk krediet het tijdelijke tekort aan liquide middelen opgevangen. Denk hierbij aan:
·         Klanten die niet of te laat betalen
·         Voorraad die je wilt verhogen
·         Leveranciers die zo snel mogelijk betaald moeten worden. 

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening wordt over het algemeen gebruikt voor eenmalige, grote uitgave. Met een zakelijke lening worden langlopende investering betaald. Denk hierbij aan:
·         De aanschaf van machines
·         De aanschaf van auto’s
·         Het bouwen van een website
·         Investering in groei en uitbreiding

Geld voor handen hebben op momenten dat het nodig is

Wil je ook geld voor handen hebben op momenten dat je dat nodig hebt? Dan is een zakelijk krediet ideaal. Je kunt geld opnemen als je dat nodig hebt en betaalt alleen over het opgenomen geld rente. Een zakelijke financiering heb je binnen een paar minuten aangevraagd waarbij je binnen 24 uur een aanbod ontvangt. Als je met dit aanbod akkoord gaat, heb je nog dezelfde dag geld op je rekening staan. Het opgenomen bedrag moet in termijnen worden terugbetaald. Dit gaat via automatische incasso zodat je hier niet naar om hoeft te kijken. Het bedrag dat moet worden terugbetaald bestaat uit aflossing en rente. Zoals gezegd mag je het afgeloste bedrag ook weer opnemen. Zo zit je nooit zonder geld!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.