Zet jouw medewerker centraal

14 september 2021 14:57

Zet jouw medewerker centraal

Door de coronacrisis is de mismatch op de arbeidsmarkt goed zichtbaar. Als we op dezelfde manier blijven werken, dan verandert er niets. ‘Het is tijd voor betekenisvol werken en omdenken: kijken naar wensen, drijfveren en talenten van een kandidaat in plaats van alleen te focussen op iemands cv.’

Andere blik op personeel

Mensen die zonder werk komen te zitten, kunnen niet zomaar in een heel andere functie aan de slag waar veel vraag is. Het tekort in uitvoerende beroepen en de nieuwe vaardigheden door digitalisering zijn op te lossen door mensen op te leiden. Er wordt helaas nog vaak gekeken naar wat organisaties nodig hebben op korte termijn. Als je je verdiept in het individu in plaats van alleen naar een cv te kijken, dan valt pas echt winst te behalen. Kijk met een andere blik: dus naar zijn wensen, drijfveren en talenten. Als je mensen verbindt met werk waar zij heel blij van worden, wat ze goed kunnen en waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen, dan levert dat winst op lange termijn op. Beide partijen hebben hier veel baat bij.

Nieuwe arbeidsmarkt

De coronacrisis heeft een andere kijk op werk gegeven en de behoefte aan betekenisvol werk versterkt. Werk is meer dan geld verdienen en de economie laten draaien. In je werk bouw je aan sociale contacten. Het brengt structuur aan in je leven en je kunt je blijven ontwikkelen. Het gaat om een gevoel van eigenwaarde, waardering, erkenning, resultaat zien van je werkzaamheden en het maximaal benutten van je talenten. Medewerkers raken hierdoor geïnspireerd en zijn blij in alles wat zij doen. Je moet je werk hierop aanpassen wil je mee kunnen doen in deze veranderende wereld. Kijk naar de bijzondere kwaliteiten van mensen en zoek daar een passende functie bij waarin diegene volledig tot zijn recht komt. Als we dat doen, creëren we een nieuwe arbeidsmarkt in Nederland. Waarin iedereen werk van betekenis heeft en houdt en waar collectief welzijn ontstaat.

Wat is jouw impact?

Veel organisaties bieden nog geen werk dat ertoe doet, maar werken nog vanuit functies. Ik geloof dat toekomstgerichte organisaties betekenisvol werk faciliteren en werken vanuit talenten. Ze creëren waarde. Wat is jouw impact? Heb jij je medewerkers wel eens gevraagd waarom ze nog bij je werken?

Robert Heinst

Ondernemer Olympia-vestigingen Lichtenvoorde, Doetinchem, Haaksbergen, Hengelo en Zevenaar

 

 

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.