Zes tips om de inrichting van je kantoor te upgraden

21 september 2022 09:47

Zes tips om de inrichting van je kantoor te upgraden

Kan het kantoor van jouw bedrijf wel een opfrisbeurt gebruiken, maar heb je een klein budget? Bedenk dan dat je niet het gehele interieur hoeft te vervangen voor een upgrade. Met een paar simpele trucs geef je jouw bedrijfskantoor een geheel nieuwe uitstraling. Je zult zien dat dit goed is voor je bedrijfsimago en de klandizie. Het werkplezier van je medewerkers krijgt bovendien een boost.

1. Een aantal meubelstukken vervangen of toevoegen

Door slechts een paar nieuwe of tweedehands meubels kun je een groot effect bereiken. Vervang een saaie boekenkast bijvoorbeeld door een unieke vintage kast. Zo’n designmeubel vormt een ware blikvanger in de kantoorruimte. Ook andere tweedehands vintage meubels zijn online voor een aantrekkelijk prijsje aan te schaffen. Denk aan een paar gave fauteuils om een leuk zithoekje voor overleg tussen collega’s te creëren of een luxe dressoir voor het opbergen van kantoorartikelen.

2. Stijlvolle verlichting

In veel kantoren zie je enkel functionele verlichting. Je kent ze wel, van die bakken met tl-buizen. Dat is op zich prima, maar met een paar decoratieve lampen geef je het kantoor een veel leukere sfeer. Hang bijvoorbeeld een aantal design wandlampen op. Of wat dacht je van een grote kroonluchter op een centrale plek? Stijlvolle designlampen dragen bij aan de uitstraling van je bedrijf.

3. Zeg het met accessoires

Met het plaatsen van bepaalde accessoires, zoals kunstobjecten en klokken, kun je echt een statement maken. Deze items kunnen functioneel zijn of puur decoratief. Kijk of je beelden, vazen, posters of voorwerpen kunt vinden die passen bij de marketingcampagne van je onderneming. Op die manier kun je het kantoor zelfs inzetten om je reclameboodschap over te brengen. Ook los daarvan zorgen sculpturen en andere kunstvormen voor een heel eigen sfeer.

4. Planten neerzetten

Kamerplanten zijn goed voor zowel de look als de atmosfeer in kantoorruimtes. Ze zorgen voor rust en schone lucht. Plaats bijvoorbeeld een aantal grote planten op de vloer. Voorbeelden hiervan zijn de Ficus en de Yucca. Ook plantjes in de vensterbanken of op een kastje zijn een goed idee, zoals de Graslelie of Aloë Vera. Er is echt heel veel keuze en het hoeft niet veel geld te kosten. Bij de kringloopwinkel kun je heel goedkoop bloempotten scoren.

5. Een vaas met verse bloemen

Ook een vaas met verse bloemen doet wonderen voor de sfeer in je kantoor. Zo staat een leuke vintage vaas met snijbloemen op de balie bij de receptie heel professioneel. Zo’n fleurig accent zullen je bezoekers echt waarderen. Verder is het stijlvol om een bos bloemen neer te zetten op de tafel in de vergaderzaal of in een wachtruimte.

6. Wand met fotobehang

Tegenwoordig is het ook erg hip om op kantoor een wand met fotobehang te bekleden. Dit kun je laten printen met je eigen fotomateriaal, je bedrijfslogo of een grafisch ontwerp. Een fotowand met afbeeldingen uit je reclame-uitingen draagt bij aan de promotie van je merk. Je laat zo aan iedereen zien waar jouw bedrijf voor staat.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.