Zandcompleet breidt uit naar België

29 juli 2020 09:17

Zandcompleet breidt uit naar België

Zandcompleet, sinds 1985 specialist op het gebied van zand en bodem, heeft begin 2020 haar virtuele deuren in België geopend. Een grote stap voor de van origine lokale zandhandel.

Keuze voor Belgische website

Leveringen naar België werden al jaren mogelijk gemaakt vanuit de Nederlandse webshop. Toch besloten ze in 2019 een volledige Belgische webshop te realiseren. Nu kunnen Belgen worden voorzien vanuit de Belgische webshop.

Eigenaresse van Zandcompleet, Melissa Buijens, licht de keuze voor een aparte dedicated Belgische webshop nader toe: “de Belgische markt is een markt die voor onze zware producten een andere benadering vraagt. Op logistiek gebied hebben we andere uitdagingen. Niet al onze producten kunnen en mogen geëxporteerd worden. Eerder hadden we dit geregeld door producten vanuit de Nederlandse webshop te blokkeren voor de Belgische markt. Echter leidde dit voor veel Belgische klanten tot verwarring. Zij konden het product tenslotte wel zien, maar kregen dan pas bij de winkelmand de melding dat het niet geleverd kon worden. Dat was niet ideaal en wilden we graag anders”.

Om die reden koos de webshop, die voornamelijk zand, grind, grond en gerelateerde bodemproducten verkoopt, voor een aparte Belgische website, www.zandcompleet.be.

Belgische website in de praktijk

Met de komst van de Belgische website kan Zandcompleet zich ook meer profileren op de Belgische markt. Enkel Belgische betaalmethodes worden getoond, meteen de juiste transportprijzen en levertijd. Maar bovenal bevat de website enkel die producten die ook daar geleverd kunnen worden. Op deze manier is geen verwarring voor de Belgische consument meer mogelijk.

Melissa vertelt verder: “We huurden een Vlaamse tekstschrijver in om ook de typische Nederlandse uitdrukkingen aan te passen. Alle productteksten zijn net wat anders ingezet en ook op SEO-gebied hebben we alle producten tegen het licht gehouden. Ondanks dat een hoop zaken in grote lijnen overeenkomen, gebruiken de Belgen toch net wat andere termen voor onze producten. Dit komt nu beter tot uiting dan wanneer we vanuit de Nederlandse webshop ook Belgische klanten probeerden te bedienen. Tot slot maakten we ook intracommunautaire facturering standaard mogelijk. Een Belgische firma kan nu zelf hun btw-nummer invoeren en daarmee wordt het automatisch een btw 0% factuur binnen de intracommunautaire levering regels. Dat scheelt ons een hoop administratief werk”.

Zwaar transport over de grens

Een gemiddeld product, zoals een big bag zand of big bag grind, weegt bij Zandcompleet rond de 1500kg. Dat vergt altijd wat meer van onze logistiek dan een gemiddeld pakketje dat door webshops of logistieke dienstverleners wordt afgehandeld. Een standaard palletwagen kan een bigbag niet verplaatsen. Er wordt daarom gewerkt met transporteurs die beschikken over kooiaap transport, zodat de producten netjes geplaatst kunnen worden op een plek die voor de klant belangrijk is.

Zodra de transportafstanden toenemen is een goed logistiek netwerk, ook over de grens, heel erg belangrijk. “We werken samen met een transporteur die een dicht netwerk heeft over de grens. Op die manier kunnen we onze snelle levertijden waarborgen. De meeste Belgen hebben dus binnen 3 werkdagen al hun producten”, vertelt Melissa trots.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.