Zakelijke lening zonder BKR-toetsing

3 mei 2022 10:30

Zakelijke lening zonder BKR-toetsing

Als startende ondernemer heb je geld nodig. De een meer dan de ander, want dat ligt er maar net helemaal aan wat voor een bedrijf je start. Je kan natuurlijk op zoek gaan naar investeerders, maar vaak is het makkelijker om voor een zakelijke lening starter te kiezen. Maar hoe zit dat dan weer met je BKR-toetsing?

BKR-toetsing

De BKR-toetsing wordt gedaan zodra je een lening wil afsluiten. Dit wordt vooral bij een particuliere lening gedaan, in sommige gevallen ook bij een zakelijke lening. BKR is de afkorting van Bureau Krediet Registratie. Dit bureau verzamelt kredietgegevens. De registratie bij BKR kan gunstig zijn, want als je voorgaande leningen altijd netjes op tijd hebt betaald, dan wordt dit ook opgenomen en kun je de volgende keer makkelijker een lening afsluiten. Dit geldt vooral voor persoonlijke leningen.

Zakelijk lenen zonder BKR-toetsing

Is het mogelijk om een lening aan te vragen, zonder dat je kredietwaardigheid wordt gecheckt? Ja, dat kan. Het is een van de uitdagingen voor een startende ondernemer die niet heel lastig te nemen is. Bedrijfskrediet staat namelijk niet specifiek genoteerd bij BKR. Dus zelfs met een persoonlijke negatieve BKR is het dan mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten.

Zakelijke lening afsluiten

Wat valt er allemaal onder een zakelijke lening? Eigenlijk alles wat met je bedrijf te maken heeft. Zo kun je een zakelijke lening afsluiten om je eerste personeel aan te nemen, voor het verbouwen van de fabriekshal, de aanschaf van nieuwe machines en natuurlijk voor het opstarten van je bedrijf. Omdat je niet allerlei verschillende leningen wilt hebben lopen, is het verstandig van te voren een bedrijfsplan met begroting te maken. Wat heb je nodig om je bedrijf te starten, zodat je ook snel omzet gaat draaien. Kan dat ook met een machine met minder capaciteit? Hoeveel personeel heb je nodig en wat wil je daarvoor betalen? Neem hierin ook de huurprijs van kantoor- of productieruimte mee. Als je klein begint, maak je eerder omzet en kun je de kleinere lening gemakkelijker aflossen.

Lees het contract goed door

Er zijn veel aanbieders van zakelijke leningen. Maar welke past nu het beste bij jou? We raden aan om altijd de verschillende leningen en bedrijven met elkaar te vergelijken. Wees kritisch als het om gunstige rentepercentages gaat, want misschien moet je de lening wel versneld aflossen. Vraag verschillende offertes op en als dat niet mogelijk is, lees dan goed de voorwaarden op de website door. Heb je je keuze gemaakt? Lees dan ook goed de overeenkomst door, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Geld lenen, kost geld

Geld lenen voor je bedrijf kost ook geld. Hou hier rekening mee als je een zakelijke lening gaat afsluiten. Je betaalt namelijk niet alleen de lening terug; daar bovenop komt nog rente. Het is dus belangrijk om precies te weten wat je kwijt bent aan de lening plus rente tijdens je maandelijkse aflossingen, zodat je dit mee kan nemen in de begroting van je bedrijf.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.