Wisselende werktijden: ondersteun medewerkers met lichttherapie

29 december 2021 10:04

Wisselende werktijden: ondersteun medewerkers met lichttherapie

Onregelmatige werktijden en nachtdiensten, we zijn er simpelweg niet voor gemaakt. Wisselende werk- en slaaptijden verstoren ons bioritme, wat onder andere kan leiden tot tot slaapproblemen, vermoeidheidsklachten en depressiviteit.

Meer welbevinden en vitaliteit: thuis en op de werkvloer

Steeds meer organisaties ondersteunen hun medewerkers met behulp van lichttherapie. Blootstelling aan blauw-turquoise licht - vergelijkbaar met daglicht op een zonnige dag - op strategische momenten helpt namelijk om het bioritme in balans te houden. Het zorgt voor meer welbevinden en vitaliteit, zowel op de werkvloer als in de thuissituatie. Kortom, een perfect voorbeeld van goed werkgeverschap.

Lager verzuim en een hogere productiviteit

Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. Het ‘ondersteunen’ van het bioritme van medewerkers leidt tot een bewezen hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat lichttherapie op de juiste manier wordt toegepast. De belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn het kiezen van de juiste lichttherapie-toepassing en het (laten) ontwikkelen van een op maat gemaakt plan.

Waarom de AYOlite lichttherapiebril?

Tot voor kort kon lichttherapie enkel toegepast worden door middel van zogenoemde daglichtlampen, waar je circa 30 minuten statisch voor moet gaan zitten. Uiteraard is dit niet geschikt voor de werkvloer. De minimalistische AYOlite lichttherapiebril geeft gebruikers volledige bewegingsvrijheid - je kan gaan en staan waar je wilt - en optimaal gebruiksgemak. Door het openen van de pootjes gaat er een sessie van 20 minuten van start die vanzelf weer stopt. Uiteraard kan de AYOlite door meerdere mensen gebruikt worden.

Een op maat gemaakt plan voor uw organisatie

Bovendien kunnen de experts van AYO ondersteunen bij het ontwikkelen van een op maat gemaakt plan voor uw organisatie. Hierbij kan onder andere gebruik worden gemaakt van de kennis en inzichten van de bekende chronobioloog Thomas Kantermann - onder andere gespecialiseerd in wisselende werktijden - die als ‘Chief Scientific Officer’ aan AYO verbonden is.

Voor meer informatie en advies over het toepassen van lichttherapie binnen uw organisatie kunt u altijd contact opnemen via info@goayo.nl.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.