Werkgeversservicepunt Fryslân Werkt! (WSP) ondersteunt werkgevers bij het inclusief ondernemen.

30 september 2020 15:56

Werkgeversservicepunt Fryslân Werkt! (WSP) ondersteunt werkgevers bij het inclusief ondernemen.

Werkzoekenden die graag willen werken helpen wij aan een baan bij werkgevers zoals u. Denk aan jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking en statushouders. Laat u verrassen door de talenten van onze kandidaten. WSP Fryslân Werkt! is het samenwerkingsverband van alle Friese gemeenten, provincie, UWV, onderwijs, Leerwerkloket Fryslân, diverse sociale partners en SW-bedrijven.

Inclusief ondernemen levert u de volgende voordelen op:

  • Betere resultaten. Samenwerken met verschillende mensen stimuleert de creativiteit binnen uw organisatie.
  • Hogere omzet. Met een divers personeelsbestand kunt u meer klanten bereiken en bedienen. Ook maakt u meer kans bij aanbestedingen.
  • Maatschappelijke impact. Samen zorgen we voor meer banen voor meer mensen. Hier kunt u ook aan bijdragen.

Waarbij kan WSP Fryslân Werkt! u helpen?

Werving en selectie van personeel

WSP Fryslân Werkt! helpt werkgevers die personeel zoeken en/of vragen hebben over de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld omdat u een supermarkt heeft en het sinds de coronacrisis drukker is. Of omdat uw zorgorganisatie extra handen aan het bed kan gebruiken. Laat ons weten wat uw behoefte is.

Werkgevers die nu extra handen nodig hebben, helpen we met werving en selectie van (groepen) kandidaten. Dit kunnen mensen zijn die bijvoorbeeld vanuit een leerwerktraject of op basis van competenties goed aansluiten op uw personeelsvraag. Denk aan jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking, statushouders of gedreven werkzoekenden uit andere sectoren.

Hulp bij en begeleiding van werk naar werk

Heeft u op dit moment geen werk voor uw personeel en wilt u voorkomen dat uw personeel zonder baan komt te zitten? Neem dan ook contact met ons op. We verbinden u graag onze partners die weten welke bedrijven uw medewerkers juist nu goed kunnen gebruiken.

Personeel vinden en binden

Elke personeelsvraag begint met een goed advies. Zoekt u personeel? Wilt u sociaal ondernemen en meteen invulling geven aan de Participatiewet? Of bent u benieuwd naar subsidiemogelijkheden?

WSP Fryslân Werkt! werkt met veel verschillende werkgevers uit de regio.

Veel werkgevers zien de Participatiewet als een vanzelfsprekende stap naar een inclusieve werkvloer. Het doel van de wet is meer banen voor meer mensen, ook voor mensen met een ziekte of kwetsbare arbeidspositie. De banenafspraak geldt voor bedrijven met 25 werknemers of meer. Met WSP Fryslân Werkt! ontdekt u hoe werkzoekenden met een arbeidsbeperking uw bedrijf kunnen verrijken. Onze ervaren adviseurs staan voor u klaar.

Advies over regelingen en subsidies

WSP Fryslân Werkt! begeleidt u bij de aanvraag van subsidies en steunmaatregelen u om mensen in dienst te nemen en houden. Denk hierbij o.a. aan proefplaatsing, loonkostensubsidie, een jobcoach en verzekering bij ziekte. WSP Fryslân Werkt! begrijpt dat dit erg welkom is voor veel werkgevers tijdens de coronacrisis. Zo komt u niet (nog verder) in de financiële problemen en behoudt uw personeel een inkomen. Daarom ondersteunen we u graag hierbij.

Scholingstrajecten en -advies

Als werkgever wilt u de juiste mensen op de juiste plek, gemotiveerd personeel, kennis en ervaring binnenboord houden en aantrekkelijk zijn voor potentiële werknemers. Bij al deze wensen zijn twee dingen essentieel: scholing en (persoonlijke) ontwikkeling van werknemers. De adviseurs van het Leerwerkloket Fryslân, één van de samenwerkingspartners van WSP Fryslân Werkt!, kunnen u daarin kosteloos en vrijblijvend adviseren.

Onze adviseurs ontwikkelen samen met de Friese MBO-onderwijs, private opleiders en werkgevers diverse branchegerichte voorschakel- en scholingstrajecten. Door de kredietcrisis hebben we geleerd dat we vooral niet moeten wachten met opleiden tot er weer concrete kansen op de arbeidsmarkt zijn. We kunnen goed inschatten dat in bepaalde branches (weer) grote vraag zal zijn naar personeel. Daarom beginnen we nu met opleiden, zodat de werkzoekenden klaarstaan als de markt erom vraagt.

Op dit moment lopen al diverse opleidingstrajecten zoals Op Stap (zorg), Takomst yn Tûke Technyk (installatie- & elektrotechniek), Metaal om tafel, Hacklab (ICT) en Technopark (timmerindustrie). Wilt u zelf deelnemen aan een dergelijk traject of wilt u samen met WSP Fryslân Werkt! een nieuw traject ontwikkelen? Wij adviseren u hier graag over.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.