Werkgevers event Devent

12 september 2019 10:31

Werkgevers event Devent

Donderdagmiddag 10 oktober is De Gasfabriek in Deventer dé plek voor werkgevers. HR-managers en HR-professionals, arbeidsdeskundigen, beleidsmedewerkers, jobcoaches en andere geïnteresseerden. De EEGA Themadag is een jaarlijks HR-event van de EEGA Groep dat inspiratie en kennis biedt, met volop gelegenheid tot netwerken. Thema dit jaar is ‘Gewoon Doen!’, van inspiratie naar participatie. Aanmelden kan (kosteloos) via www.eegathemadag.nl.

Voorlopers, Expedities, Jungle gesprek en JUNGLE FOOD

Op de EEGA Themadag staan een aantal bedrijven en initiatieven in de schijnwerpers die het ánders aanpakken of werkgevers vooruit kunnen helpen. Denk aan Start Foundation en Chain Logistics (Open Hiring), Deventer Ziekenhuis, Azerty en DroomStatus, EEGA Plus, Mens & Zo en The SkillsCompany. Zo ook zullen MKB Deventer en Deventer Kring Werkgevers (DKW) deelnemen. Bedrijven en inspirators laten voorbeelden zien, verzorgen Expedities en gaan in het Jungle gesprek op verkenning met elkaar en de aanwezigen. Geniet bovendien van JUNGLE FOOD, een samenwerking tussen De Kantine, EEGA Plus en Henk Steetstel, chef-kok en EEGA-werkmeester bij De Groene Kantine.

Open Hiring en Zjos Dekker

Personeel aannemen zonder sollicitatiegesprek, ondenkbaar of kans? Open Hiring is in opkomst en biedt voordelen voor werkgevers en werkzoekenden. Start Foundation deelt ervaringen, kennis en inspiratie. Andere inspiratie komt uit de hoek van Zjos Dekker. Zjos is gediagnosticeerd met het syndroom van Asperger. Ze ziet het als haar missie om psychische kwetsbaarheden bespreekbaar te maken en vooroordelen weg te nemen. Misschien ken je haar van het indrukwekkende verhaal dat ze via de radio deelde. Zjos is uit een diep dal geklommen om te bewijzen dat ze wel degelijk meetelt in werk en leven. Ze deelt haar verhaal en ervaringen tijdens het event om onder andere werkgevers te inspireren.

Andere kijk op werk

Sietze Henstra, directeur EEGA Groep: “De veranderende arbeidsmarkt vraagt om een andere kijk op werk. Wij zien dat werkzaamheden steeds vaker anders worden ingericht. In dit kader organiseren we de EEGA Themadag. We zoomen in op de kansen voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en lager opgeleiden. Het delen, uitwisselen en tot bloei laten komen van - soms verborgen - talenten van deze doelgroep ligt ons na aan het hart. We omarmen daarom de aanpak die werkt en willen anderen inspireren. Samen met werkgevers verkennen we de veranderende arbeidsmarkt en koppelen we deze aan de kennis en vaardigheden van de doelgroep. Anders inrichten van werkzaamheden, Open Hiring, de rol van statushouders, een greep uit de thema’s die je op de EEGA Themadag 2019 kunt verwachten.”

Over de EEGA Groep

De EEGA Groep is al ruim 30 jaar expert op het gebied van mens en werk, en leren en werken naar vermogen, met locaties in Deventer (hoofdlocatie), Zwolle, Hengelo en Velp. De EEGA Groep bestaat uit de volgende bedrijven: EEGA Plus, EEGA Expertise, Mens & Zo, MijnFlexPlek, Potential4u, Facet Werkt, The SkillsCompany en Pixelpanters. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met EEGA Plus, De Kantine en De Gasfabriek. Zie ook www.eegagroep.nl.

Volledig programma en aanmelden

Deelname is kosteloos, na aanmelding via www.eegathemadag.nl. Op deze website is ook het volledige programma te vinden. Let op: voor de Expedities (workshops) geldt vol=vol, inschrijven kan via de website.

Naar alle berichten van EEGA Groep terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.