Werkfruit wint aan populariteit

8 juni 2020 14:05

Werkfruit wint aan populariteit

Een gezonde snack op de werkvloer wordt bij steeds meer bedrijven en organisaties gemeengoed. Dat merken ze dagelijks bij Kemkers Groente & Fruit in Assen, gespecialiseerd in uitgebalanceerd werkfruit, waar werknemers op elk moment van de dag een gezond stuk fruit tot zich kunnen nemen. “Fruit is lekker en gezond en draagt bij aan een gezonde werkomgeving”, zegt eigenaar Gerjan Kemkers.

En dat is precies waar ondernemers en medewerkers naar op zoek zijn. “Werkfruit op de balie of in de kantine is toegankelijk en nodigt uit tot het eten van fruit.” Algemeen bekend is dat het eten van fruit op de langere termijn het ziekteverzuim naar beneden brengt. “Het draagt bij aan een gezonde leefstijl, waar mensen mede dankzij werkfruit bewuster mee aan de slag gaan.”

Inmiddels heeft Kemkers Groente & Fruit, dat al meer dan 20 jaar in Assen is gevestigd, haar klantenkring vooral de afgelopen jaren behoorlijk zien groeien. “Klanten kunnen zelf bepalen welke fruitsoorten we leveren. In de praktijk gaat het dan om vooral gemakkelijk te consumeren fruit, zoals appels, bananen, mandarijnen, peren en druiven.”

Vers

Kemkers Groente & Fruit ververst het werkfruit 2 keer per week. Gerjan:” Wij leveren alleen eerste keuze fruit, we vinden het belangrijk dat mensen zo vers mogelijk fruit kunnen pakken. Klanten kunnen elke keer een ander assortiment fruit bestellen, wanneer daar behoefte aan is. Voor ondernemers en directies die met werkfruit willen beginnen is het mogelijk een proefpakket samen te stellen.”

Werkfruit is volledig aftrekbaar van de belasting. Kemkers:” Werkfruit is niet van invloed op de werkkosten regeling. Dit heeft tot gevolg dat en bedrijf of organisatie die fruit beschikbaar stelt aan het personeel, alle kosten voor 100 procent mag aftrekken, inclusief de BTW.”

Fruitmand

Naast werkfruit zijn fruitmanden een specialiteit van Kemkers Groente & Fruit. “Waar voorheen mensen die ziek waren een fruitmand kregen, zie je nu ook dat ondernemers in plaats van een bos bloemen hun medewerkers een fruitmand geven wanneer ze jarig zijn of een jubileum te vieren hebben.”

Bij Kemkers kun je de fruitmand zo groot maken als je zelf wilt. “Vanaf 17,50 heb je al een mooie fruitmand, maar we maken ook regelmatig duurdere fruitmanden. Daarbij is ook een combinatie van groente en fruit mogelijk. De klant bepaalt, wij maken er vervolgens wat moois van, bij alles wat we doen.”

www.kemkers-assen.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.