Wat moet je weten over een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

15 november 2023 11:06

Wat moet je weten over een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Heb je al eens gehoord over een zakelijke rechtsbijstandverzekering? Veel ondernemers hebben deze verzekering niet afgesloten, omdat ze wellicht in privé deze verzekering al hebben. Toch is het aan te raden om toch over te gaan tot het afsluiten hiervan. Bedrijven zijn namelijk dagelijks blootgesteld aan een groot aantal andere risico’s, die niet gedekt zijn door een particuliere variant. Als je net een bedrijf hebt opgezet en al jouw doelstellingen en plannen uit wilt voeren, wil je niet steeds bezig zijn met de juridische kant. Het leidt jou immers enorm af en zorgt voor grote uitdagingen. De rechtsbijstandverzekering kan voorkomen dat jouw onderneming snel in de problemen komt en je hier hoge kosten aan overhoudt.

Alle geschillen sneller opgelost

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering kan je zien als een bescherming voor jouw bedrijf. Hierbij gaat het voornamelijk om juridische situaties waar jouw onderneming in terecht kan komen. De verzekering geeft juridische ondersteuning en kan een groot deel van de kosten die hiermee gepaard gaan dekken. Zo kan je alle geschillen, eventuele rechtszaken en andere juridische uitdagingen oplossen, terwijl je experts aan jouw zijde hebt. Je hoeft je minder zorgen te maken om de nasleep of dat geschillen steeds verder uit de hand lopen. De contractuele geschillen, arbeidsconflicten, fiscale geschillen en incassoproblemen staan de bedrijfsactiviteiten niet meer in de weg en zorgen er niet voor dat jouw bedrijf financiële problemen heeft. In plaats daarvan is alles netjes achter de schermen geregeld en richt jij je op de bedrijfsactiviteiten.

Het indienen van een claim

Maar hoe werkt het dan precies als je een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers afsluit? Het is goed om dit vooraf al te weten, zodat je niet voor verrassingen staat en de schadeclaims niet naar behoren kan laten afwikkelen. Als je een geschil hebt, moet je eerst weten of deze onder jouw dekking valt. Als dit het geval is, kan je het geschil aanmelden bij de verzekeraar. De verzekeringsmaatschappij zorgt dan voor de juiste begeleiding en de juridische ondersteuning die je nodig hebt om tot een oplossing te komen. Ze vertellen jou dan ook gelijk welk eigen risico je moet betalen voordat alles in gang wordt gezet.

Een goede verzekering direct afsluiten

Maar hoe zorg je dan voor de beste rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers als je hier nog niet veel over weet? Het is goed om de factoren voor jezelf op een rij te zetten. Kijk of de verzekering de gebieden dekt waar jouw bedrijf mee te maken krijgt. Het is zonde om een verzekering af te sluiten die de risico’s van het vak niet dekken. In dit geval kan je ook niet geholpen worden met de geschillen. Ook de kosten en het eigen risico kan je vooraf al voor jezelf op een rij zetten. De premie betaal je maandelijks om gebruik te kunnen maken van de verzekering en alle hulp die hiermee geboden wordt. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt om alles in werking te kunnen zetten met jouw verzekering.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.