Wat is nou toch een topvrouw?

27 februari 2023 10:00

Wat is nou toch een topvrouw?

Toen ik enkele jaren terug begon met mijn bedrijf waarin ik topvrouwen in enkele maanden begeleid naar energie, zelfvertrouwen en rust merkte ik dat veel vrouwen zich ongemakkelijk voelen bij dit woord.

We noemen onszelf lastig topvrouw. Dat is een Neelie Kroes of Christine Lagarde, hoor ik vaak. Zonde want zo doen we onszelf erg tekort!

Ik vind een topvrouw namelijk een vrouw die vele rollen vervuld in haar leven, zowel zakelijk als privé. Ze heeft een toppositie in zakenleven of overheid, ze is vaak partner en moeder, dochter, vriendin, heeft nog allerlei neven-posities en zo kan wel even doorgaan. Een topvrouw probeert al deze rollen met verve te vervullen. In mijn definitie althans!

Omdat ik op zoek was naar vrouwen die zichzelf wel schaamteloos zo willen noemen deed ik een oproep op linkedin. ‘ wie is er zo schaamteloos dat ze zichzelf topvrouw noemt en hierover met mij in gesprek wil in een podcastserie?’.

Het werd een enorm succes. Ik kreeg zoveel aanvragen (gelukkig ze bestaan!) dat ik er een wekelijks item van kon maken. Daarnaast spreek ik regelmatig zelf podcast in. Gewoon over thema’s die ik vaak net iets te vaak hoor in mijn gesprekken met topvrouwen. Ik geef graag mijn mening of advies.

Mijn serie wordt goed beluisterd en ik geniet enorm van het interviewen. Als ik wordt geprezen om mijn vragen en vooral het doorvragen ben ik oprecht trots! Het versterkt mijn zelfvertrouwen en dat hebben wij topvrouwen meestal niet in overvloed!

Ik zeg geregeld: als ik in het hoofd van mijn topvrouwen kon kijken zou ik zien dat het beeld dat de buitenwereld van ze heeft ver af staat van hun werkelijke gevoel. Dat maakt eenzaam, zelfs ongelukkig en geeft geen zelfvertrouwen.

Ik ben gemiddeld een jaar hun mentor en begeleid ze in enkele stappen naar zelfvertrouwen en energie. Hierdoor worden het echte vrouwelijke leiders die weten hoe ze de balans tussen ratio en gevoel houden, waardoor ze niet op kracht maar vanuit kracht leven!

Het is mijn missie om topvrouwen te laten stralen in hun rol, voor energie en zelfvertrouwen en zich precies zo te voelen als het beeld dat ze van zichzelf zien! 

Interesse? Kijk eens op mijn website. Hier vind je de link naar mijn gratis ebook met mijn beste tips en de link naar mijn agenda voor een kennismaking!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.