Wat heb je nodig voor het aanvragen van een zakelijke lening

28 november 2019 10:09

Wat heb je nodig voor het aanvragen van een zakelijke lening

Bij het aanvragen van een zakelijke lening bij een bank komen een aantal dingen kijken. Een bank is er uiteraard op uit om een zo overzichtelijk mogelijke aanvraag binnen te krijgen. Hoe duidelijker de aanvraag is qua kwaliteit van de geleverde informatie, hoe groter de kans is dat de bank akkoord gaat. Bij zakelijke leningen gaat het vaak om relatief hogere bedragen dan bij persoonlijke leningen. Hierdoor stellen banken enkele duidelijke eisen omtrent de informatie die ze nodig hebben.

Administratieve documenten

Om te beginnen is het verstandig om eerst de administratie van het bedrijf helemaal op orde te hebben. Zo ben je niet onnodig tijd kwijt met het uitzoeken van allerlei aspecten die elk bedrijf eigenlijk al op orde moet hebben. Dit maakt het ook makkelijker om de benodigde informatie voor de dag te halen.

Deze benodigde informatie bestaat namelijk uit een overzicht van de financiële prestaties van het bedrijf, een specificatie van de investering waarvoor het geld gebruikt gaat worden en afhankelijk van de bank waarmee je in zee gaat, ook nog wat extra documenten. Zo willen sommige banken als extra bijvoorbeeld een ondernemingsplan of een debiteurenoverzicht ontvangen.

Terugbetalen

Ook zien ze graag een plan waarin duidelijk wordt aangegeven hoe je de lening denkt terug te gaan betalen.Bij het aanvragen van een zakelijke lening bij de bank komt het er vooral op neer dat je als bedrijf zijnde zoveel mogelijk duidelijkheid verschaft. Dit doe je door een duidelijk inzicht te leveren in de cijfers van het bedrijf en de plannen die zijn gemaakt om het krediet te besteden.

Hierdoor ervaart een bank het verstrekken van een lening als minder risicovol dan wanneer er maar een half verhaal verteld en aangeleverd wordt. Een stukje vertrouwen speelt hierin dus een belangrijke rol. Zo zullen banken ook sneller geneigd zijn om tot het verstrekken van krediet over te gaan wanneer er in het verleden al meerdere keren succesvol is samengewerkt. Een bank weet dan in grote lijnen wat het te wachten staat en dat de lening naar verwachting in zijn volledigheid wordt terugbetaald.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

X

Ga je nu al weg?

Wij willen graag nog wat met je delen. Hét Ondernemersbelang bestaat namelijk 20 jaar en dat gaan we vieren. Ga naar deze pagina en ontdek het!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.