Waarom WordPress onderhoud zo belangrijk is

7 september 2022 16:35

Waarom WordPress onderhoud zo belangrijk is

Wanneer je een onderneming leidt, ken je zeer waarschijnlijk het belang van een website die goed gestructureerd is. Het is een online visitekaartje en een belangrijk kanaal voor potentiële klanten. Een groot deel van alle websites online draaien op het CMS WordPress. In tegenstelling tot veel andere content management systemen, is dat WordPress zelf onderhouden zal moeten worden. Helaas is dit niet zo makkelijk als dat het klinkt. Zo zijn er regelmatig updates beschikbaar die gedraaid moeten worden, zal je zelf moeten zorgdragen voor back-ups en zal de database geoptimaliseerd moeten worden. Je wilt dat jouw WordPress website altijd snel en veilig blijft en dat deze stabiel blijft draaien. WordPress onderhoud is daarom ontzettend van belang om deze goed draaiende te houden en problemen te voorkomen.

Ongeacht wat voor een bedrijf je hebt, het onderhouden van een website is belangrijk. Een website is een venster voor groot publiek. Je wilt dat jouw website uitstraling heeft, goed werkt en jouw dienst of product waarde kan geven. Daarom is het echt nodig dat er met enige regelmaat onderhoud uitgevoerd wordt. Je wilt immers klanten aantrekken en ervoor zorgen dat ze ook jouw klant blijven.

Daarnaast is goed website beheer, naast technische SEO belangrijk om ervoor te zorgen dat de website van jouw bedrijf zo hoog mogelijk in Google gerankt staat. Op deze manier komen jouw diensten en/of producten beter onder de mensen en kun je deze goed presenteren. Een website onderhouden zorgt er ook voor dat de waarde van jouw website blijft stijgen en niet daalt. Dit zorgt er automatisch voor dat de website beter gevonden wordt.

Een website onderhouden doe je niet om 1 punt, er zijn meerdere punten waarom het onderhouden van een website zo belangrijk is. Hieronder benoemen we de aller belangrijkste punten voor je:

Een website onderhouden om veiligheid te behouden

Misschien wel het belangrijkste punt waarom een website onderhouden zo belangrijk is, is de veiligheid. Wanneer je met een CMS werkt, zoals bijvoorbeeld WordPress, is het van belang dat de website helemaal up-to-date is wat betreft veiligheidsupdates. Je wilt namelijk absoluut niet gehackt worden. Wanneer dit wel gebeurt kunnen criminelen bij gevoelige en belangrijke gegevens komen van jou of je klanten. Dit wil je absoluut voorkomen.

Klanten werven en behouden

Een goed onderhouden website zal ervoor zorgen dat je klanten werft én tegelijkertijd behoudt. Met een website die goed is onderhouden, klantvriendelijk is en regelmatig vernieuwd zal worden, wordt dit gerealiseerd. Daarnaast wil je dat de call-to-actions en communicatie tot in de perfectie zijn geregeld en up to date zijn.

Webdesign

Ieder jaar vind je nieuwe webdesigntrends terug. Afbeeldingen en video’s zijn tegenwoordig net zo belangrijk als tekst op een website. Maar een websiteontwerp dat overeenkomt met de huisstijl van het bedrijf is minstens zo belangrijk.

Webdesign speelt zelfs een grote rol in het behouden van paginabezoekers. Wanneer tekst onduidelijk of niet leesbaar is, de afbeeldingen te klein of te groot en het kleurgebruik te heftig is, zullen websitebezoekers eerder afhaken op de website

Content creëren bij website onderhouden

Een goede partij die jouw website onderhoudt, zoals WP onderhoudspakket, zal je laten weten dat het creëren van content ontzettend belangrijk is. Of het nu gaat om video’s, foto’s of juist teksten, het is verstandig om hier gebruik van te maken wanneer jij jouw website laat onderhouden.

Wanneer content op jouw website regelmatig wordt bijgewerkt, is de kans dat je op een goede positie in Google komt en blijft staan. Het is dan ook een hele belangrijke website om jouw website te laten onderhouden.

Het bedrijfsimago

Wanneer jouw website een weerspiegeling van jouw bedrijf is, zit je goed. Een website waar veel fouten in staan of waar bepaalde dingen niet bij werken, geven aan dat je bedrijf slordig of zelfs onbetrouwbaar is. Dit wil je te allen tijde voorkomen.

Snelheid van de website verbeteren door onderhouden van de website

Een website moet een goede snelheid hebben. Is dit niet het geval dan haken bezoekers af. Het is ontzettend belangrijk voor de gebruikerservaring, maar ook voor de zoekmachineoptimalistatie. Een website die goed geüpdatete is, werkt eigenlijk altijd beter dan een website met een oudere versie.

Website laten onderhouden

Een website laten onderhouden door een professional is altijd verstandig. Een gespecialiseerde partij zoals WordPress onderhoudspakket, zorgt ervoor dat jouw website altijd up to date zal zijn, helpt jouw bedrijf tegelijkertijd groeien en zorgt voor een snelle, goede en efficiënte website. Allemaal dingen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. En dat voor slechts 19,95 of 29,95 per maand.

Bovendien zorg je ervoor dat jouw website goed beschermt is tegen criminelen. WordPress onderhoudspakket heeft jarenlang ervaring, lovende recensies en vaste klanten die erg blij zijn met hun service. Wil jij nu dat jouw website ook wordt onderhouden tegen een eerlijke en gewoon goede prijs, zonder poespas? Dan zit je bij WP onderhoudspakket helemaal goed. Zij onderhouden namelijk ontzettend graag jouw website zodat jij de vruchten ervan plukt. Neem vrijblijvend contact met ze op en samen slaan jullie zeker graag de handen in een!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.