Waarom moeten hotels kiezen voor IPTV?

21 november 2023 15:41

Waarom moeten hotels kiezen voor IPTV?

Televisiekijken is voor heel wat mensen tegenwoordig een dagelijkse aangelegenheid, maar de mogelijkheden gaan verder dan gewoon kabel- of satelliettelevisie. Een van die vernieuwende opties is IPTV, of Internet Protocol Televisie. Wat is een IPTV-verbinding precies en waarom zou je voor deze methode moeten kiezen als je een hotel uitbaat?

Wat is IPTV?

Internet Protocol Televisie is een manier van TV kijken waarbij men gebruikt maakt van het internet. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kabel- of satellietverbinding. Vaak wordt deze methode verward met digitaal televisiekijken, maar er is wel degelijk een verschil. De voordelen van een IPTV-verbinding in bedrijven, zoals hotels, gaan ver.

3 belangrijke voordelen van IPTV voor hotels

1. Meer zendermogelijkheden voor klanten

Als je wilt dat je hotelgasten tussen talloze verschillende programma's kunnen zappen en je je niet wilt beperken tot het standaardaanbod van een gewone telecomprovider, dan is een IPTV-verbinding echt iets voor jouw bedrijf. Met deze methode hebben je gasten toegang tot wel honderden of zelfs duizenden films, programma's en series, terwijl je er niet per se veel meer voor betaalt.

2. Kosten en tijd besparen

Nog een voordeel van een IPTV-verbinding? Je hebt nauwelijks technisch inzicht nodig voor de installatie ervan en je hoeft al zeker geen specialist in te schakelen. Het enige wat je nodig hebt, is een degelijk IPTV-ontvanger en een goede internetverbinding. Dat bespaart je als bedrijf al heel wat extra kosten, vooral omdat grotere installaties doorgaans ook een groot prijskaartje met zich meebrengen.

Tegenwoordig vind je verschillende soorten IPTV ontvangers bij betrouwbare speciaalzaken, zoals Satdeal.nl. Kies op basis van jouw voorkeur, het budget van je onderneming en de mogelijkheden.

3. Kwaliteit van de hoogste plank

Vervolgens is een IPTV-verbinding een goede keuze als je je hotelgasten echt wilt verwennen met beelden van de hoogste kwaliteit. De verbinding die via een IPTV-connectie tot stand wordt gebracht, is over het algemeen immers een stuk sneller en stabieler dan bij kabeltelevisie of satelliet.

Het resultaat is een betere beeldkwaliteit en dus ook een betere kijkervaring. Beide zijn onmisbaar in de lobby of kamers van een hotel, want jij moet je reputatie hoog houden!

4. Pauzeren, terugspoelen en meer

Ten slotte is het met bepaalde IPTV-connecties mogelijk om de afspeelsnelheid van favoriete films en programma's te manipuleren. Zo kunnen je gasten content:

  • terugspoelen
  • pauzeren
  • trager of sneller afspelen

Daarbij bieden sommige providers ook ook de mogelijkheid om programma's of films op te nemen, zodat gasten er later naar kunnen kijken. Voor een grote mate van flexibiliteit is een IPTV-verbinding kortom zowat de beste keuze die je kunt maken!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.