Waarom jij zou moeten investeren in magazijnstellingen!

1 mei 2023 09:32

Waarom jij zou moeten investeren in magazijnstellingen!

Of je nou in een garage werkt, de magazijnvoorraad in het magazijn bijhoudt of dagelijks met man en macht aan het werk gaat in een werkplaats; soms is jouw werklocatie nou eenmaal toe aan een frisse wind of een opruimbeurt. Net de kasten op een ander plekje, de kantoren wisselen of zorgen voor meer bergruimte… Wil jij ervoor zorgen dat jouw magazijn, opslag, werkplaats of garage een stukje efficiënter wordt qua opslag? Kies dan voor magazijnstellingen! We leggen je graag uit waarom.

Efficiënte manier van opslaan

Het gebruik van magazijnstellingen is een erg efficiënte manier om producten en goederen op te slaan. Magazijnstellingen gaan namelijk de hoogte in. Dit betekent dat je weinig grondoppervlak kwijt bent, maar je wel veel spullen kwijt kan in de magazijnstellingen.

Voor iedere opslag een passend magazijnstelling te vinden

Voor elke verschillende locatie zijn er verschillende magazijnstellingen te vinden. Staan jouw goederen op pallets, en wil je deze graag storagen? Ga dan voor een palletstelling; bijvoorbeeld om jouw platen van Keizersmetaal in op te slaan. Ben jij een garagehouder en wil je graag jouw banden op een efficiënte manier opslaan? Kies dan voor bandenstellingen!

Magazijnstellingen zijn flexibel

Het monteren en demonteren van magazijnstellingen gaat vrij gemakkelijk. Dit is ontzettend handig in veel magazijnen; stel je hebt voor een bepaald moment in het jaar heel veel extra producten in huis gehaald. Je zou er dan voor kunnen kiezen een magazijnstelling op te zetten en deze weer af te bouwen wanneer de spullen niet meer in huis zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk wanneer je gaat verhuizen, of wanneer je de stellingen toch op een andere plek op jouw locatie wil hebben staan.

Productiviteit gaat omhoog

Natuurlijk zal de productiviteit niet per definitie de lucht inschieten wanneer je magazijnstellingen plaatst, maar het zal hoogstwaarschijnlijk wel een stukje bijdragen. Stel je voor dat de producten in jullie magazijn het werken lastig maken; overal staat wel iets. Door het aanschaffen en monteren van magazijnstellingen zorg je ervoor dat het magazijn een stuk overzichtelijker wordt en dat de paden beter beloopbaar zijn. Daarnaast kan je de magazijnstellingen op een handige manier indelen, zodat je bijvoorbeeld de producten die het meest nodig zijn op ooghoogte legt, waardoor de medewerkers (bijvoorbeeld de orderpickers) er gemakkelijk bij kunnen. Tot slot draagt het gebruik van magazijnstellingen niet alleen bij aan de productiviteit, maar ook aan de veiligheid voor jouw werknemers. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat werknemers niet zullen struikelen over iets wat op de grond ligt; het ligt immers netjes in een magazijnstelling!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.