Waarom is cloud security zo belangrijk?

25 mei 2023 10:25

Waarom is cloud security zo belangrijk?

De snel ontwikkelende technologie biedt veel kansen. In de cloud kunnen diverse bestanden worden opgeslagen, waaronder ook gevoelige gegevens. Helaas betekent dit ook dat cybercriminaliteit toeneemt, wat onder andere schade kan toebrengen aan bedrijven. Daarom is vakkennis op het gebied van informatiebeveiliging tegenwoordig cruciaal. We leggen u uit waarom cloud security zo belangrijk is. 

Wat is cloud security?

Cloud security omvat het beveiligen van netwerken, data en applicaties in de cloud. Dit is zeer complex, aangezien dit een organisatiebrede implementatie vereist om goed te kunnen werken. Hierin moet ook zeker het menselijke aspect niet vergeten worden. In veel gevallen van cybercriminaliteit is de mens de zwakke schakel. Denk bijvoorbeeld aan phishing. Daarom is het belangrijk om gebruikers te informeren over alle mogelijke risico’s. Het doel van cloud security is het voorkomen van onverhoopte schade aan een bedrijf. Een cyberaanval kan namelijk grote financiële gevolgen hebben. 

Over de cloud

De cloud is voor veel mensen een vaag begrip. Simpel gezegd is het via een netwerk op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en data. Een voorbeeld hiervan is werken in OneDrive. Door in te loggen, kunt u bestanden opslaan en later weer bekijken of bewerken. Dit brengt veel gemak met zich mee voor bedrijven, omdat het intern werken makkelijker maakt, maar het levert ook de nodige risico’s op. 

Alle voordelen van het beveiligen van de cloud

  • Data die veilig staat door middel van kwalitatieve netwerkbeveiliging;
  • Het beschermen van gebruikers tegen dreigingen online;
  • Het vroegtijdig opsporen van bedreigingen zodat erger voorkomen kan worden;
  • Financiële en persoonlijke schade voorkomen.

Over Intermax

Intermax staat organisaties die cruciaal zijn voor de maatschappij bij op het gebied van cloud security. Intermax werkt onafhankelijk en gelooft dat de beleving van de gebruikers minstens net zo belangrijk is als de technische oplossing zelf. De werkzaamheden en systemen van Intermax voldoen aan de strengste eisen op het gebied van beveiliging, kwaliteit, betrouwbaarheid en het milieu. Voor cloud security worden diverse maatregelen ingezet, waaronder firewalls, scanners, server hardening en 24/7 monitoring. Zo mag u altijd rekenen op de allerbeste informatiebeveiliging van hoge kwaliteit. Intermax is officieel Fortinet Managed Security Service Provider.

Cloud security door een betrouwbare professional

100% veilig bestaat niet. Maar door risico’s zoveel mogelijk te beperken, voorkomt u een hoop ellende binnen uw bedrijf. Vanwege de verschillende aspecten die bij cloud security komen kijken, raden wij u altijd aan om een professionele partij met gespecialiseerde medewerkers in te schakelen voor de implementatie van maatregelen rondom cybersecurity. Op zoek naar maximale online veiligheid? Intermax biedt betrouwbare en veilige IT-oplossingen voor uw organisatie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.