Waarom een NEN 2580 meetrapport van je kantoorruimte handig is

24 mei 2019 11:32

Waarom een NEN 2580 meetrapport van je kantoorruimte handig is

Kantoorruimte verhuren of verkopen? Zorg dat er een NEN 2580 meetrapport aanwezig is. Met zo’n meetrapport volgens de NEN 2580 norm verzeker je mogelijke kopers of huurders van de juiste informatie als het gaat over de gebruiksoppervlakte en de inhoud. Zo kunnen hierover geen misverstanden of discussies ontstaan. In dit artikel vertellen wij wat een NEN 2580 meetrapport is en wat de voordelen ervan zijn!

Wat is een NEN 2580 meetrapport?

Het inmeten van ruimtes ging vroeger op verschillende manieren, wat voor veel misverstanden zorgde tussen eigenaar en kopers/huurders. Deze verwarring wordt tegenwoordig voorkomen door de duidelijkheid die de NEN 2580 norm biedt. Sinds 1 september 2010 zijn NVM, VBO en LVM makelaars verplicht om de gebruiksoppervlakte en de inhoud in te meten volgens de NEN 2580 norm. Inmeten volgens deze norm heeft vele voordelen, zoals:

- Duidelijkheid over de inhoud en gebruiksoppervlakte voor koper/huurder

- Maakt het toedelen van gemeenschappelijke ruimten gemakkelijker

- Correcte berekening van de gebruiksoppervlakte

- Correcte berekening van de inhoud

- Handig bij het vaststellen van de huur of koopprijs

Hoe ziet het meetrapport eruit?

Het meetrapport bestaat uit: uitleg over de gebruikte terminologie, meetrapport per bouwlaag en bouwkundige plattegronden. Na het uitvoeren van een meting op locatie werkt een gecertificeerde inmeter een NEN 2580 het meetrapport uit.

NEN 2580 meetrapport aanvragen

Wil je een 100% onafhankelijke meting laten uitvoeren door gecertificeerde inmeters? Via NENmetingen.nl, werkzaam door heel Nederland,  kan je gemakkelijk en snel een afspraak inplannen voor de meting. Vervolgens ontvang je binnen één week het meetrapport met daarin de exacte inhoud en gebruiksoppervlak van de ruimte. Heb je vragen over hoe een NEN meting in zijn werk gaat? De vakkundige medewekers van NENmetingen.nl helpen en adviseren je graag!

 

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.