Waarom een bier en chocolade tasting workshop op je bedrijfsevent

1 juni 2022 16:05

Waarom een bier en chocolade tasting workshop op je bedrijfsevent

Bier en chocolade, het perfecte huwelijk

Aan het palet van smaakcombinaties mag je een nieuw wauw-effect toevoegen: bier en chocolade. Werner Callebaut brengt zijn passie samen in bier en chocolade proeverijen en wandelingen overal in België.

Bier is aan een geweldige opmars bezig in de gastronomie. Gerenommeerde restaurants zetten steeds vaker een menu met aangepaste bieren op de kaart. Het brede smaakspectrum van Belgische bieren - van zuur tot zoet - voegt verfijning en robuustheid toe aan de binnenlandse en buitenlandse keuken. Maar ook omgekeerd.

Voor Werner Callebaut is bier en chocolade combineren niks nieuws. Hij is al jaren verliefd op het huwelijk tussen deze twee Belgische culinaire grootheden. Als chocolatier, biersommelier en brouwer heeft hij het altijd vreemd gevonden waarom we bier en chocolade niet combineren, maar bijvoorbeeld wel bier en kaas of wijn en chocolade.

Foodpairing

Food pairing is van oorsprong een wetenschappelijk concept. Aan de basis ervan lag de Belg Bernard Lahousse, die een uitgebreide database met aromacomponenten samenstelde. Daarmee kan je eenvoudig voorspellen welke combinaties zullen werken. Je tikt ‘rabarber’ in en je krijgt een hele lijst van bijpassende ingrediënten. Smaken zijn echter persoonlijk. Daarom wil Werner je ertoe aanzetten te experimenteren en je eigen match made in heaven te creëren.

Made in Belgium

In België zijn we opgegroeid met bier en chocolade. We vinden het vanzelfsprekend, maar dat is het absoluut niet. Dat steeds meer mensen dat inzien is positief. België staat op de wereldkaart en heeft een positief imago dankzij heerlijke chocolade en bier.

Benieuwd naar bier en chocolade pairing, neem gerust een kijkje op www.bierolade.be. Voor meer informatie kan je steeds terecht via mail (werner@bierolade.be) of telefonisch op +32 494 24 84 11.

Bierolade heeft voor elk wat wils: workshops, tastings, voordrachten, foodpairing, teambuildings en bedrijfsevenementen op locatie in Nederland en België of online. Sluit je volgende vergadering af of geef je bedrijfsactiviteit extra kleur met een bier en/of chocolade degustatie op maat.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.