Voronoi creëert wow-factor met duurzame eye-catchers

21 oktober 2020 13:10

Voronoi creëert wow-factor met duurzame eye-catchers

Met je bedrijf een geweldige eerste indruk maken en dat ook nog eens op een verantwoorde, duurzame manier. De droom van elke organisatie. De Arnhemse startup Voronoi biedt daarvoor een heel nieuw en innovatief concept: circulair geproduceerde wanden, geheel opgebouwd uit (eigen) restmaterialen. Elke Voronoi-wand heeft een unieke wow-factor. Een duurzame eyecatcher waarmee je je als organisatie moeiteloos positioneert en onderscheidt.

Geert van Uffelen en Rick Aelmans van Voronoi zijn beiden industrieel productontwerper, jong en ambitieus, en delen een visie. Geert: “Bij een heldere bedrijfsidentiteit hoort een goed verhaal. Wij willen met onze wanden een belevenis creëren bij dat verhaal. Want: beleven is verbinden. Met je relaties, maar ook met je eigen mensen. Een Voronoi-wand springt in het oog en trekt de aandacht. Bezoekers stellen meteen vragen, willen weten waar hij vandaan komt. De wand biedt daarmee dus mooie, natuurlijke handvatten voor je eigen storytelling. De ervaring leert dat je met zo’n duurzame, circulair geproduceerde eyecatcher op je gevel, in je ontvangstruimte, kantoor, etalage of showroom meteen de diepte ingaat bij de kennismaking.”

De natuur staat model

VoronoiHoe hebben deze twee jonge ondernemers elkaar gevonden? Rick: “We ontdekten dat we qua design dezelfde richting op kijken. Innovatieve productontwikkeling, duurzaamheid en 3D-printen. En dat vanuit biomimicry: design geïnspireerd en gebaseerd op de natuur. Het namaken en recreëren van sterke en esthetische elementen uit de natuur. We zijn op onderzoek uitgegaan en ontdekten een vormenstructuur die overal in de natuur terugkomt. Bijvoorbeeld op de nek van giraffen, op de rug van schildpadden en op insectenvleugels.”

Deze structuur is voor het eerst wiskundig beschreven door de Russische geleerde Georgy Feodosevich Voronoy. Geert: “Zijn formule is de basis van ons algoritme. Hiermee genereren wij wanden met elk een unieke organische Voronoi-structuur. Onze producten zijn hier altijd aan te herkennen. Het is vernieuwende, tijdloze vormgeving die nog weinig wordt toegepast, met een sterk duurzaam karakter. Zo staat de natuur model voor onze innovatieve wanden en is elk product uniek. Net als in de natuur: die kent ook geen kopieën.”

Voronoi

Van bouwafval tot premium product

Voronoi1De wanden van Voronoi worden digitaal gegenereerd via een algoritme dat steeds weer een nieuw, modulair ontwerp op maat produceert. Vervolgens maakt Voronoi de wanden zelf in Arnhem in een werkplaats gericht op duurzaam en circulair produceren. Rick: “Van bouwafval maken wij een premium product. Omdat onze ontwerpen bestaan uit structuren met hele verschillende lengtes, lenen onze wanden zich perfect voor de verwerking van restmaterialen. Aluminium, gecoat staal of bijvoorbeeld stukken hout die net te kort zijn om er nog wat anders mee te doen. Liefst afkomstig uit afval van de eigen keten van onze opdrachtgever.

Juist dan is de wand echt een verlengstuk van de bedrijfsidentiteit en sluiten we de kring: circulair bouwen. Voronoi geeft oude, afgeschreven materialen zo weer een hele nieuwe, functionele én fraaie bestemming.”

Scala aan toepassingen

Voronoi-wanden zijn naar wens in te richten als etalage, showroomwand of bijvoorbeeld sfeermaker via Ledverlichting, mos of gevulde panelen. De wanden zijn bovendien demontabel, remontabel én opschaalbaar. Te verkrijgen in elk gewenst formaat. Het format van Voronoi biedt daarmee een ongekend creatieve diversiteit aan toepassingen. Elke wand vertelt een eigen verhaal en creëert een unieke belevenis bij de bedrijfsidentiteit van de organisatie. Dit ontlokt bezoekers gegarandeerd een hartgrondig en welgemeend: “Wow!”

Voronoi

Broekstraat 32

6828 PZ Arnhem

Telefoon +31 6 - 40 24 33 54

E-mail info@voronoi-design.nl

www.voronoi-design.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.