Viridi Air gaat de strijdt aan tegen de grote hoeveelheden fijnstof, NOx, ammoniak, ozon, VOS en CO2 in de binnen- en buitenlucht!

14 december 2021 14:15

Viridi Air gaat de strijdt aan tegen de grote hoeveelheden fijnstof, NOx, ammoniak, ozon, VOS en CO2 in de binnen- en buitenlucht!

Viridi Air richt zich op een gezonde toekomst en een beter klimaat en vraagt bedrijven daarom jaarlijks tastbaar en concreet bij te dragen aan schone lucht. Voor bedrijven die dat doen plant Viridi Air in Nederland filterstroken bestaande uit unieke luchtzuiverende boom-/haagsoorten: groen en duurzaam! Deze groene filterstroken doen veel meer dan CO2. Ook fijnstof, NOx, ammoniak en ozon wordt uit de lucht gefilterd. Naast het bedrijfsleven is Viridi Air ook in gesprek met overheden om meer te doen aan schone lucht. Vervuilde lucht is namelijk slecht voor de gezondheid en het klimaat. Iedereen kan meedoen mits een bedrijf jaarlijks aantoonbaar bijdraagt aan schone lucht. 

Ons doel is om zoveel mogelijk bedrijven in beweging te krijgen om bij te dragen aan schone lucht voor personeel, klanten of maatschappij. Dat kan met een product, dienst of bedrijfsbeleid. Uitsluitend voor bedrijven die dat doen plant Viridi Air luchtzuiverende filterstroken bestaande uit unieke boom-/haagsoorten en creëert hiermee schone lucht. Goed voor klimaat en gezondheid. Bedrijven kunnen uitsluitend Viridi Air Partner worden indien aangetoond wordt dat zij zelf al actief bezig zijn met het gezond maken/houden van de binnen- en/of buitenlucht. Eind 2019 is Schone Lucht Storyteller, -blogger (Jan-Joris van de Riet) begonnen met Viridi Air. Sinds mei 2020 is gestart met het zoeken van partners: bedrijven die schone lucht, vergroening en duurzaamheid omarmen.

Door het planten van luchtzuiverende filterstroken bestaande uit unieke boom-/haagsoorten wordt naast CO2 juist veel fijnstof, ozon, NOx en ammoniak uit de lucht gefilterd. De aanplantwijze is niet zoals een traditioneel bosgebied maar in stroken/lanen. Door deze bomen in een buitengebied te planten, waar ook veel wind staat, worden grote hoeveelheden luchtverontreiniging uit de buitenlucht gefilterd. Minder vervuiling in de buitenlucht betekent minder vervuiling in de binnenlucht. Biodiversiteit; het planten van verschillende boom-/haagsoorten is belangrijk voor het gezond en toekomstbestendig maken van de bomen.

Bedrijven bepalen zelf hoeveel ze gaan planten maar steeds vaker krijgen we de vraag om dit in combinatie te doen met de eigen business: voor ieder verkocht product/dienst een luchtzuiverende boom/haag te planten. Extra voordelen die Viridi Air Partners ontvangen:

 • Erkenning: extern bewijs dat het bedrijf bijdraagt aan schone lucht met een product, dienst of bedrijfsbeleid en deelneemt aan het planten van luchtzuiverende filterstroken bestaande uit unieke boom-/haagsoorten (Schone Lucht-certificaat© en Schone Lucht-label):
  • Schone Lucht-certificaat©
  • Schone Lucht-label
 • Marketing exposure/promotie
  • Exposure op social media – Viridi Air deelt via de Schone Lucht Storyteller een bijdrage van jullie bedrijf, product of dienstverlening
  • Gratis lidmaatschap Online Viridi Air Netwerkclub
  • Via www.viridiair.nl

Inmiddels zijn er steeds meer bedrijven die aansluiten bij Viridi Air omdat ze schone lucht belangrijk vinden voor personeel, klanten of de maatschappij. Het creëren van gezonde lucht is sinds 2020 in populariteit toegenomen.

Alleen door samen concreet te handelen maken we de lucht schoner en gezonder. Schone Lucht. Natuurlijk voor elkaar!

Als iedereen een klein stapje zet voor schone lucht, maken we samen een grote sprong naar gezonde lucht!

Naar alle berichten van Viridi Air terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.