Vierdaagsefeesten 2023: voorbereidingsstress verlicht

6 april 2023 09:55

Vierdaagsefeesten 2023: voorbereidingsstress verlicht

Nog iets minder dan vier maanden: voor de feestliefhebbers uit Nijmegen en wijde omgeving is het aftellen geblazen naar de derde week van juli. De Vierdaagsefeesten viert komende zomer haar 52e editie en met alle belanghebbenden zorgen wij ook dit jaar weer voor een geslaagd evenement. Hoe we dat ‘aan de achterkant’ ervaren?

Samen met horecapartijen, organisatoren, kermisexploitanten, de gemeente en (veiligheids)diensten wacht ons weer de schone taak Nijmegen van haar beste kant te laten zien tijdens de Vierdaagsefeesten. Vorig jaar mochten we weer: na twee corona-edities kreeg de stad de Feesten terug. In extreme temperaturen wisten we feest te vieren zoals nooit tevoren: de straten waren nog nooit zo schoon door de invoering van het circulaire bekersysteem en de horeca draaide weer op volle toeren. De bezoekers gaven Vierdaagsefeesten 2022 een 8,4. Een cijfer waar ik op de middelbare school de leraar voor moest omkopen.

Na het evenement houdt het voor ons niet op. Met alle betrokkenen, inclusief binnenstadsbewoners en winkeliers, gingen we rond de tafel om te evalueren en samen de ambities en uitdagingen voor de komende tien jaar uit te tekenen. Hoe blijven we zorgen voor een gratis toegankelijk evenement met een betaalbare consumptieprijs, terwijl we geconfronteerd worden met steeds meer stijgende (productie)kosten en de sponsor- en partnershipinkomsten onzeker zijn? Hoe gaan we om met het stikstofbeleid tijdens zeven dagen feest met meer dan 45 podia? Hoe blijven we zorgen voor kwalitatief hoogwaardige programmering, terwijl zeker niet overal in de stad winst wordt geboekt? Hoeveel budget hebben we om onze duurzaamheidsambities waar te maken? De balans is in de huidige tijd wel wat wankel aan het worden, en de vraagstukken steeds groter.

Extra fijn is het dan om geregeld een blik ‘van buiten’ te ontvangen, van de regionale ondernemers die zich verenigd hebben in de Vierdaagsefeesten Ambassadorsclub. Of het nu gaat om een directe financiële bijdrage, een hart onder de riem of een welgemeend advies vanuit een andere invalshoek is, het helpt ons de voorbereidingsstress te verlichten, en te ervaren waar we het met elkaar allemaal voor doen. Wij zijn er bijna klaar voor, u ook? «

Joris Bouwmeister
Directeur bestuurder
Stichting Vierdaagsefeesten

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.