Vier tips voor topwerkgevers

23 mei 2023 12:58

Vier tips voor topwerkgevers

Met deze vier hr-trends zorg jij voor voldoende personeel, minder verzuim en meer werkgeluk!

We leven in een wereld waarin thema’s als werkgeluk, vitaliteit en ontwikkelkansen steeds belangrijker worden. Gelukkig maar! Werken draait al lang niet meer alleen om salaris verdienen voor brood op de plank. Gelukkige medewerkers zijn goed voor productiviteit, omzet, groeikansen en arbeidsmarktcommunicatie.

Bij Personele Zaken zijn we daarom ook erg blij dat er steeds meer werkgevers zijn die verder kijken dan alleen ‘het op orde hebben van hr-zaken’. Sterker nog: we zien vier inspirerende trends op hr-gebied, waarin we deze verschuiving duidelijk waarnemen.

In dit artikel geven we je een korte sneak preview van deze vier trends uit onze whitepaper. Zo weet jij wat je kunt doen om in 2023 ook een topwerkgever te zijn!

Trend 1: Zichtbare vitaliteit

Waar aandacht voor vitaliteit vroeger vaak een verplichting was, zien werkgevers tegenwoordig de grote voordelen van vitaliteit. Daarbij zetten zij zelfs hun eigen aandacht voor vitaliteit in de schijnwerpers, om zo klanten en potentiële werknemers over de streep te trekken.

Een werkgever die goed voor zijn eigen werknemers is, móét wel een tof bedrijf zijn. En als je niet voor je eigen mensen zorgt, hoe kun je dan goed voor je klanten zorgen?

Het is een trend die ook wel ‘zichtbare vitaliteit’ wordt genoemd. Waar komt die omslag vandaan en wat kun je er als werkgever mee?

Trend 2: Amplitie (wat?) voor meer werkgeluk

Amplitie. Een term die nog niet heel erg bekend is, maar wél het bestuderen waard. Het is namelijk een voorname trend binnen hr, volgens sommige bronnen zelfs dé hr-trend van dit moment. We evolueren van curatie (genezen), naar preventie (voorkomen), naar amplitie (verbeteren), wat betekent dat je uitgaat van het positieve en daarop verder bouwt.

Bijvoorbeeld door meer aandacht te richten op medewerkers die een vitale mindset hebben, dan op mensen die hun hakken in het zand zetten. Tijd om meer te weten te komen over amplitie!

Trend 3: Meten is weten

Ren jij als een kip zonder kop in de rondte? Vast niet. Bijna elk bedrijf heeft wel een doel voor ogen, een stip op de horizon.

Maar je hebt pas echt wat aan een doel als je ook bijhoudt of je in de juiste richting loopt en met welke snelheid. Meten dus! Met al deze informatie kun je beter bijsturen en het maximale potentieel uit je personeel halen.
Hoe meet je – zeker als het om personeel gaat – en hoe trek je daar conclusies uit?

Trend 4: slim samenwerken

In deze tijd met een – zacht gezegd – bijzondere arbeidsmarkt, worstelen steeds meer organisaties met het vinden en behouden van personeel. Tegelijkertijd wordt het verdelen van de workload onder het bestaande personeel een grotere uitdaging, met het risico op verzuim van medewerkers.

Maar het kan ook anders: door effectiever en slimmer samen te werken, kun je morgen al wat druk van de ketel halen. Benieuwd hoe?

 

NAW:
Personele Zaken
Enschedesestraat 2g
7575 AB Oldenzaal
Telefoon: 085 01 61 105
Mail: info@personele-zaken.nl
LinkedIN: https://www.linkedin.com/company/personele-zaken/

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.