Verbinden en versterken

2 juli 2021 10:11

Verbinden en versterken

Steeds meer consumenten kiezen voor bedrijven die het verschil willen maken. Niet voor niets heeft de documentaireserie ‘De Wasstraat’ een eervolle vermelding gekregen bij de nominaties voor de Nipkowschijf. We zijn ons steeds meer bewust van de impact die je als individu en als organisatie kunt maken voor je omgeving. Dat we iedereen een plek gunnen.

De arbeidsmarkt veranderde de afgelopen 1,5 jaar van krapte begin 2020, naar nauwelijks vacatures, naar nauwelijks sollicitanten nu. Het aantal mensen in de WW is fors gedaald. Als we achter de cijfers kijken zijn het vooral flexwerkers en jongeren die de prijs betalen. Juist nu is het de kunst om de mismatch tussen vraag en aanbod te dichten. Dat vraagt om ondernemers die hun hart volgen en deuren openen. Sinds 2020 zijn ondernemers die zich inzetten voor inclusiviteit in onze regio herkenbaar aan de plaquette ‘Wij doen mee!’ van het Samen voor een Baan Netwerk. Een initiatief van WSP, UWV, Scalabor en de stichting Inclusief Midden- Gelderland. Een netwerk dat inclusieve werkgevers verbindt en versterkt.

Als WSP adviseren en ondersteunen wij u als inclusieve ondernemer graag. We bieden online mogelijkheden om wegwijs te worden in inclusief ondernemerschap: een kennislunch over inclusief werven, een online banenmarkt op LinkedIn of een speeddate voor werkzoekenden. De komende tijd gaan we zien wat de effecten zijn. Moeten bedrijven structureel inkrimpen, gaan we verschuiving zien? Daarom zijn wij als WSP Midden-Gelderland ook onderdeel van het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT). Een samenwerking van WSP, sociale partners, onderwijs, gemeenten en UWV. De kracht van het RMT is dat alle betrokken partijen een bijdrage leveren vanuit hun eigen expertise. Zodat we samen de impact van de coronacrisis kunnen beperken.

Heeft u hulp nodig bij uitstroom van medewerkers of juist interesse in nieuwe medewerkers? Of wilt u lid worden van het Samen voor een Baan Netwerk? Laat het ons weten.

ANGÈLE WELTING & ANNUSKA SIP

MT Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland

a.welting@wsp-mg.nl (06-24942369)

annuska.sip@uwv.nl (06-21407473)

Twitter (@wspmiddengelderland)

www.wsp-mg.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.