Verantwoord terug naar kantoor met de COVID-19 Desk Planner App

7 mei 2020 10:04

Verantwoord terug naar kantoor met de COVID-19 Desk Planner App

Macaw lanceert in samenwerking met Microsoft de COVID-19 Desk Planner App, waarmee medewerkers gemakkelijk en veilig een bureau vinden en reserveren binnen alle kantoren van hun organisatie. Ook kunnen werkgevers met de applicatie hun personeel op de best mogelijke manier faciliteren op het gebied van social distancing, hygiënerichtlijnen en vergelijkbare RIVM-voorschriften. Hiermee ondersteunt Macaw organisaties die gefaseerd terugkeren naar kantoor in de anderhalve-meter-samenleving.

Met deze applicatie, ontwikkeld op het Microsoft Power Platform, versoepelt Macaw de stap richting het kantoor voor werkgevers en -nemers. “Wij helpen organisaties graag bij de uitdagingen rondom het coronavirus en zijn daarom verheugd dat wij van dienst kunnen zijn met deze flexibele mobiele app”, zegt William van der Pijl, CEO van Macaw. “Deze applicatie helpt hen niet alleen gemakkelijk en veilig een bureau te reserveren, maar zorgt er ook voor dat het maximaal aantal toegestane personen binnen een gebouw wordt beheerd. Zo houden gebruikers van de app de RIVM-voorschriften in stand. Samen met Microsoft hopen wij veel organisaties hiermee te kunnen helpen.”

Handvat voor veilig werken

Macaw stelt de Desk Planner App template per direct voor iedereen kosteloos beschikbaar. Daarnaast zal deze template binnenkort beschikbaar zijn via de Microsoft App Source. “Onze missie is om wereldwijd elke persoon en organisatie in staat te stellen meer te bereiken”, zegt Jan Brouwer, Business Applications Lead van Microsoft Nederland. “Deze slimme applicatie sluit daar goed op aan: organisaties krijgen de juiste handvatten om een verantwoorde werkomgeving te creëren, zodat hun werknemers het werk ook (deels) op de werkvloer weer kunnen hervatten.”

Bewustwording

De applicatie draagt ook bij aan bewustwording rondom het virus, de gezondheidsrisico’s en hygiënevoorschriften en -richtlijnen. Van der Pijl: “Elke organisatie heeft met andere risico’s te maken en elke werkgever zal dus moeten nadenken over welke richtlijnen hij wil handhaven. De Desk Planner App helpt werkgevers hun werknemers te informeren over deze richtlijnen. Bovendien herinnert de app medewerkers aan gezondheidsrisico’s en protocollen, met als doel om elke dag de bewustwording te vergroten. Met het template kunnen organisaties zelf goed uit de voeten, maar vanzelfsprekend staan wij klaar om hen te ondersteunen met het efficiënt uitrollen en afstemmen van de applicatie op hun unieke situatie.”

Over Macaw

Macaw helpt bedrijven succesvol te zijn in hun digitale transformatie door inzet van hun beste mensen en best-in-class digitale oplossingen en geavanceerde technology-platformen. Macaw is Multiple Gold Partner van Microsoft en Platinum Partner van Sitecore. Na 25 jaar heeft Macaw een uitgebreid trackrecord met succesvolle digitale innovatie projecten in verschillende branches. Denk aan organisaties als Evides, Heineken, Smurfit Kappa, Volkswagen Group, CRH, HomeFashion Group, Priva, Reed Business, ONVZ, VGZ en Volkswagen PON Financial Services. Met een team van ruim 370 mensen wordt dagelijks gewerkt vanuit Hoofddorp, Barendrecht, Apeldoorn, Duitsland en Litouwen.

Mediatic

H.J.E. Wenckebachweg 123

1096AM Amsterdam

+31 (0) 20 - 7602670

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.