Varink, voor advies en begeleiding bij financieringsaanvragen

5 juni 2023 14:10

Varink, voor advies en begeleiding bij financieringsaanvragen

Je bent een ondernemer en je hebt een zakelijke lening nodig. Je pakt de telefoon op en belt één van de vier grote banken in Nederland en je krijgt contact met hun call center. Een vriendelijke medewerker loopt samen met jou door een vragenlijst heen en doordat je jezelf goed hebt voorbereid breng je het er zonder al te veel kleerscheuren vanaf. Na nog een aantal stappen doorlopen te hebben die leiden tot de uiteindelijke financieringsaanvraag, krijg je na zes weken een antwoord van desbetreffende bank: “nee.”

Had je nu maar iemand gehad die je bij de financieringsaanvraag kon bijstaan. Peter Varkevisser en Duco Arink vormen samen een ijzersterk duo én helpen ondernemers met bedrijfsfinanciering. Onder de naam Varink Bedrijfsfinanciering bieden Peter en Duco begeleiding vanuit de ondernemer naar de bank toe voor financieringsaanvragen. Doordat zij beiden een uitgebreide carrière hebben in de bankensector hebben zij het voordeel dat ze vele contacten hebben bij de grote Nederlandse banken. Dit is ook hoe ze elkaar ontmoet hebben: bij het koffiezetapparaat bij de ABN AMRO.

Toen ze aan de praat raakten, kwamen ze er al gauw achter dat ze een passie delen. Wat hen beiden enthousiast maakt is om het gesprek met de ondernemer te voeren. Varink gaat om die reden het hele land door om ook daadwerkelijk met de ondernemer rond de tafel te kunnen gaan zitten. Door hun berg aan ervaring weten ze goed waar banken in een financieringsaanvraag op letten. Stap voor stap maken ze samen met jou inzichtelijk of ten eerste de financiering überhaupt haalbaar is. Het is fijn om te weten waar je aan toe bent en daar niet zes weken op te hoeven wachten. Ook wordt er inzichtelijk of wanneer het antwoord nu nog een “nee” zou zijn, wat je er als ondernemer aan kan doen om in de toekomst een positief bericht op je financieringsaanvraag te mogen verwachten.

Afhankelijk van de haalbaarheid van de financieringsaanvraag wordt de volgende stap gezet. Deze bestaat uit de daadwerkelijke aanvraag. Banken weten dat Varink deze aanvraag niet slechts bij één bank neerlegt, wat hen aanspoort om met concurrerende offertes te komen. Dit werkt natuurlijk in het voordeel van de ondernemer en kan soms wel tot een hele procent in rente per offerte schelen. Ander bijkomend voordeel in de samenwerking met Varink is dat zij kunnen vertrouwen op hun bestaande contacten bij de banken. Peter en Duco schakelen direct met diegenen die de inhoud van financieringsaanvragen snappen en eventueel zelfs zij die de uiteindelijke beslissing nemen.

Vaak is het niet nodig om naar de hoogste tak in de beslissingsboom te gaan omdat Varink nauwkeurig en grondig te werk gaat en van te voren goed kan inschatten welke vragen de bank zal hebben. Varink anticipeert hierop en maakt in die zin de aanvraag zo volledig mogelijk. Dit anticiperende vermogen komt de snelheid van het aanvraagproces natuurlijk ook ten goede.

Weet je als ondernemer niet waar je moet beginnen bij een financiersaanvraag of wil je dat het proces snel en soepel verloopt? Neem dan contact op met Peter en Duco van Varink voor goede hulp en eerlijk advies bij je financieringsaanvraag.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.