‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’

23 april 2020 11:52

‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’

Ben je 23 jaar in dienst bij een mooi bedrijf en word je zomaar op een dag bedankt voor gedane diensten, dan moet je even slikken. Gewoon opstaan en weer doorgaan, zoals Herman van Veen het zo simpel schetst, is toch echt iets makkelijker gezongen dan gedaan. Natuurlijk was er een logische

- gelukkig geen persoonlijke - reden voor het ontslag (een hoog nodige reorganisatie, alweer!), maar dat maakte het niet minder wrang …

In gedachten beleefde hij ze nog eens, al die jaren waarin hij met plezier en vooral tomeloze inzet goed werk had geleverd. Met voldoening keek hij terug. En met een knoop in zijn maag, dat ook.

Even wist Jan niet hoe hij het had. Ja, dat hij een leuke en sociale vent is die graag een praatje en een geintje maakt, dat wist hij zelf ook wel. En dat hij een harde werker is ook. Maar verder stak hij nou niet echt met zijn kop boven het maaiveld uit. Opleidingsniveau, gevarieerde werkervaring en fysieke gesteldheid waren niet per se de dingen in zijn leven waarover hij begon op verjaardagen. En dan zijn leeftijd. Wie zat er nou op hem te wachten! Die baan van zijn leven kon hij wel vergeten. Dacht hij.

Jan is via een outplacementtraject bij ons terecht gekomen. Zes maanden lang heeft een van onze loopbaanadviseurs hem begeleid bij zijn zoektocht naar een nieuwe baan. Samen hebben zij al het nodige aangeboord en ingezet om Jan klaar te stomen zich met vertrouwen in eigen kunnen op de sollicitantenmarkt te begeven. Met als doel: duurzame plaatsing op de arbeidsmarkt. Immers, Jan wilde graag weer een baan waarin hij zijn loyaliteit naar zijn werkgever kon laten gelden. Jan had een droom. Hij wilde graag de overstap maken van het bedrijfsleven naar de waterwereld. Een waterschap of een zuiveringsbedrijf stonden hoog op zijn verlanglijst.

Het is hem gelukt, Jan heeft een baan! En wat voor baan!

Hij heeft een contract aangeboden gekregen bij een waterschap. Tijdens één van een door ons geregeld netwerkgesprek (ja, hij moest gaan netwerken…) heeft Jan zichzelf, mede dankzij de intensieve coaching door onze loopbaanadviseur, zo goed gepresenteerd, dat de werkgever hem de mogelijkheid gaf om te solliciteren. Vervolgens is hij na een werving & selectieprocedure als beste uit de bus gekomen en zie daar zijn droombaan lag voor het oprapen.

Het blijkt uiteindelijk de baan van zijn leven, Jan heeft ‘m toch maar mooi gevonden. Wat zijn wij blij dat wij onze ervaring en expertise hebben mogen inzetten om dit voor en met hem te realiseren.

Arie J. Schreuder

www.bureaustreefkerk.nl

     

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.